Palanga automobilius iš centro veja neįtikėtinomis kainomis

Palangoje rinkliava už automobilių stovėjimą gatvėse dar labiau pakelta – taip norima mažinti automobilių srautus miesto centre. Už valandą poilsiautojai moka iki 6 litų, tačiau automatai grąžos neduoda, o apmokėjimas SMS žinute šiemet dar neįdiegtas. Iš kur žmonėms, einant į pliažą, turėti 18 litų smulkiais?

Asociatyvi nuotrauka iš archyvo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Asociatyvi nuotrauka iš archyvo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

2014-07-03 07:01, atnaujinta 2018-02-12 07:08

Pagrindinėse Palangos gatvėse pasistatyti automobilį valandai kainuoja 6 litai. Tokių kainų didmiesčių gyventojai nėra matę, tad pasitikslina antrą kartą: „Kiek? Už valandą 6 litai?“, – nustemba pagrindinėje Vytauto gatvėje automobilį pasistačiusi moteris ir apsigalvojusi nuvažiuoja.

Už tingėjimą teks susimokėti

Tokia pat kaina ir kitose gatvėse, tačiau pasistatyti automobilį vietų rasti sunku.

„Už tingėjimą reikia susimokėti, – sako Palangos miesto rinkliavos centro direktoriaus pavaduotojas Eugenijus Simutis – Rąžės gatvėje yra pustuštė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje valanda kainuoja trys litai. Tačiau poilsiautojai tingi paeiti kelis šimtus metrų, nori sustoti šalia. Tegul už tai susimoka.“

Padidinus kainas gegužę iš 32 stovinčių aparatų pajamų surinkta daugiau, tačiau birželį - žymiai mažiau nei pernai.

„Dėl to kaltas šaltas birželis ir mažesnis turistų srautas“, – mano direktoriaus pavaduotojas E.Simutis.

Dėl smulkių pinigų problemos nemato

Pasak E.Simučio, rinkliavos centras nusiskundimų dėl to, kad žmonės neturi kur išsikeisti didelių sumų smulkiomis monetomis, negauna. Tai poilsiautojai neva gali padaryti šalia esančiose kavinėse, viešbučiuose. Tačiau ne prie kiekvienos stovėjimo aikštelės tokių rasi, o beieškant gali ir tikrintojas prisistatyti.

„Pagrindinė problema, kad žmonės negali atsiskaityti SMS žinute. Skelbėme konkursą, tačiau nė vienos mobiliojo ryšio operatorius jame nedalyvavo. Netrukus skelbsime pakartotinį“, – sakė E.Simutis.

Sunkiai tikėtina, kad laimėjęs konkursą operatorius paslaugą pradės tiekti dar šiemet, tad turistams teks krapštyti smulkius grynais.

Jaunimas viešbutį įsirengia mašinoje

Dar vienas skirtumas nuo apmokestintų gatvių didmiesčiuose – Palangoje už stovėjimą reikia mokėti ir naktį. Kai kuriose centrinėse kurorto gatvėse eismas draudžiamas nuo 24 valandos, tačiau stovint vis tiek tenka mokėti po 6 litus.

„Stovėjimas mokamas naktį dėl triukšmaujančio jaunimo, kuris atvažiavęs į Palangą pasilinksminti sugalvoja viešbutį įsirengti automobilyje“, – pasakoja E.Simutis.

Jaunuoliai tikisi, kad išvažiavę anksti ryte liks nepastebėti, tačiau jiems tenka nusivilti. Rinkliavos centro darbuotojai automobilius tikrina ir naktį, ir ankstų rytą.

„Jaunuoliams tenka nusivilti, nes atsibudę pamato ant lango priklijuotą oranžinį lapelį su 40 litų bauda, tad susimoka kaip už gerą viešbutį“, – sakė rinkliavių centro darbuotojas.

Palangiškiai skundžiasi, kad dabar jaunuoliai įsigudrino miegoti toliau nuo centro esančioje Malūno gatvėje, kur stovėjimas nemokamas. Ryte ten galima rasti pridėliotų butelių, o jaunimas nemato problemų pamiegoti ir iki pietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.