Vasaros festivalyje - tėvo ir sūnaus duetas

Gediminas ir Ainis Storpirščiai.
Gediminas ir Ainis Storpirščiai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:20 AM

Liepos 6 d. 19 val. dvi aktorių kartos, tėvai ir sūnūs susitiks ir muzikuos vienoje scenoje. Visiems, vertinantiems tikrą teatrą ir gyvą muziką – šis koncertas taps maloniu įvykiu arba netikėtu atradimu. Šiuolaikinio teatro scenoje pavardės Bareikis ir Storpirštis žinomos daugeliui, kurie lankėsi ir lankosi Valstybinio Jaunimo teatro, Nacionalinio dramos ir Vilniaus Mažojo teatro spektakliuose, o tarp jaunosios aktorių kartos šios dvi pavardės taipogi yra aktorinio meistriškumo pavyzdys.

Sauliaus ir Jokūbo Bareikių duetas susikūrė palyginus neseniai, bet jau spėjo pelnyti publikos simpatijas. Trečiasis Vytauto Kernagio gitaros laureatas, aktorius Saulius Bareikis apie sūnaus kuriamas dainas sužinojo labai netikėtai, prieš trejus metus, kai į dainuojamosios poezijos festivalį koncertuoti drauge su Jokūbu jį pakvietė organizatoriai. Anot Jokūbo, su tėvu jie dažnai susitinka, kartu praleidžia šventes, o bendra kūrybinė veikla suartina dar labiau.

„Abu esame užsivertę darbais, visur tiesiog lakstome, ir rasti progą repeticijoms nelengva, – pripažįsta J.Bareikis. – Dažniausiai pasiskirstome funkcijas ir abu mokomės atskirai, o tuomet aš atvažiuoju pas tėvą ir suderiname galutinius koncerto akcentus“.

Koncerto metu abu aktoriai žaismingai keis muzikinius instrumentus, šiltai bendraus su publika, yra paruošę ir kelias muzikines staigmenas. Pasirodymo metu publika išgirs pasakojimus apie aktorių šeimos santykius, auklėjimą, muzikinį kelią ir ateities projektus. Koncerte nestigs šmaikštumo ir susikaupimo, šypsenų ir rimties, tokia abiejų Bareikių – vyresniojo ir jaunojo – programa, o gal ir charakteriai, juk abu aktoriai tokie įvairiapusiai.

Gedimino ir Ainio Storpirščių duetas šių metų pavasarį pristatė bendrą kūrybinį darbą – kompaktinę plokštelę „Artistai“. Ir šiame vasaros koncerte atliks ir visiškai naujas, jau pamėgtas dainas, taip pat primins ir seniau sukurtus kūrinius, kuriems kitų spalvų suteikia jau nebe lieknas, nedrąsus, o suvyriškėjęs, užtikrintas Ainio vokalas. Du artistai dainuos apie Lietuvą, archangelus, mirties karaliją, nuotaikingai pasakos istorijas apie meškiuką Pūkuotuką, Don Kichotą ir daugybę kitų personažų. Jaunatviška energija spinduliuojantis Ainis ir santūrus bei nuoširdus Gediminas prisipažįsta, kad bendrų repeticijų metu labai suartėjo kaip tėvas ir sūnus, kad jam malonu groti su labai talentingu ir kūrybingu partneriu, nes gali daug ko iš jo išmokti. Po 15 metų duetui vėl pradėjus muzikuoti kartu, senos dainos suskambo kitaip, prisidėjo fortepijonas, dviejų gitarų skambesys. Du artistai ragins pasinerti į dainuojamosios poezijos pasaulį ir pasiklausyti pačios gražiausios muzikos ir tekstų.

Kairėnų vasaros festivalis nutarė pakviesti dviejų aktorių duetus ir tuo pačiu pagrįsti patarlę, kad obuolys nuo obels netoli krenta - talento, ryškumo, išskirtinumo prasme.

Kiti koncertai – 07.20 d, 19 val. Neda Malūnavičiūtė ir „4Tango“: „Vintažinės dainos“. 08.10, 19 val. grupės „Aktorių trio“ koncertas „Draugams“, 08.24 d. 19 val. R.Kazlas ir draugai programoje „Dainapjūtė“, 09.07, 19 val. Domanto Razausko akustinis koncertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.