Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Įkaitęs oras ištirpdė net klaipėdiečių liemenėles

Klaipėdos paplūdimiuose – pilna žmonių. Iki 30 laipsnių įkaitęs oras išviliojo žmones į pajūrį. Vanduo Baltijos jūroje – 18 laipsnių šilumos. Pagaliau prasidėjo ilgai lauktas vasaros malonumų metas.

Pagaliau prasidėjo vasaros malonumų metas - Klaipėdos paplūdimiuose tiršta žmonių.
Pagaliau prasidėjo vasaros malonumų metas - Klaipėdos paplūdimiuose tiršta žmonių.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-07-06 18:18, atnaujinta 2018-02-12 04:52

Į Melnragės ir Girulių paplūdimius traukiama įvairiausiais būdais – perpildytais maršrutiniais autobusais, lengvaisiais automobiliais, dviračiais, pėsčiomis.

Pasak Pirmosios Melnragės gelbėtojo Dainiaus Šerpyčio, kol kas – gana ramu. Jūroje – nė bangelės. Gelbėtojams tenka raminti verkiančius pasimetusius vaikus, ieškoti jų tėvų.

„Didžiausia bėda – saulėje perkaitę poilsiautojai. Ir vakar, ir šiandien tenka jiems teikti pagalbą, bet kol kas kviesti greitosios neprireikė. Paplūdimiuose ramybę drumsčia bitės – vakar dėl įkandimų kreipėsi beveik pora dešimčių žmonių“, - sako slaugytoja Ona Adomaitienė.

Pasak jos, poilsiautojai veržiasi į paplūdimius su šunimis nepaisydami perspėjamųjų ženklų. O įspėti dar kartą žodžiu, piktinasi – esą ko kimbate, net policininkai nieko nesako.

Slaugytoja pastebėjo, kad į pajūrį poilsiautojai prisineša labai daug maisto. Kai kurie tik nusirengę puola prie pintinių, o paskui skanėstai lieka saulėje. Tokiame karštyje maistas gali greitai sugesti ir prišaukti bėdų.

Atsinešama ir alkoholinių gėrimų, nors juos vartoti paplūdimyje draudžiama. Tam skirtos pajūryje veikiančios lauko kavinės.

Daugiausiai alkoholio mėgėjų prie jūros ima traukti vakarop. Paplūdimiai jiems tampa tarsi kavinėmis su puikiu vaizdu į jūrą. Perspėti gelbėtojų, jie pasitraukia į kopas ir susiranda atokesnę vietą. Blogiausia, kad įkaušę jie puola atsigaivinti į jūrą.

Dar viena daugybę metų neišsprendžiama Melnragės problema – senasis moterų paplūdimys. Prieš keletą metų įrengtas naujasis, tačiau senbuvės nenori keliauti iki jo 600 metrų, nors ten ir erdvu, ir švaru.

Įsitaisiusios senoje vietoje – dabartiniame bendrame paplūdimyje - nuogalės verčia nepatogiai jaustis pro šalį einančius vyrus, šeimas su vaikais.

Abi savaitgalio dienas žmonės plūsta ir į Smiltynę. Bendrovės „Smiltynės perkėla“ dispečerių teigimu, šeštadienį į Smiltynę keltais nuplukdyta 10015 žmonių, atgal grįžo 8435. Kiti liko atostogauti Kuršių nerijoje. Perkelta 1897 automobiliai, penktadienį – 2100. Spėjama, kad šiandien skaičiai bus dar didesni. Nuo vienuoliktos valandos keltai plaukioja nuolat, nebesilaikydami tvarkaraščių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.