Jonavos dviračių takuose - oro kompresorius padangoms pūsti

Dviračių takų atkarpoje – prie bažnyčios – įrengtas oro kompresorius, skirtas pripūsti dviračių padangoms. Oro kompresorių, veikiantį nuo saulės energijos, įrengė bendrovė „Jonavos paslaugos“ kartu su įmone „Technoera“.

Daugiau nuotraukų (1)

Audra Odinienė („Jonavos žinios“)

Jul 6, 2014, 2:59 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:55 AM

Šią idėją po kelionės į Norvegiją parsivežė Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

„Lankydamasis su delegacija Osle, pastebėjau, kad ten esančiuose dviračių takuose yra įrengti kompresoriai pripūsti dviračių padangoms, taip pat vandens stotelės. Grįžęs pasiteiravau jonaviečių nuomonės, ir dauguma pritarė minčiai, kad to reikėtų ir Jonavoje“, - sakė rajono meras M.Sinkevičius.

Bendrovės „Jonavos paslaugos“ direktoriaus pavaduotojui Virgilijui Vitkauskui kilo mintis pasitelkti saulės energiją, nes šalia dviračių takų nėra galimybės gauti pastovią elektros srovę - apšvietimo stulpai įjungiami tik sutemus. Taip į projektą įsijungė įmonė „Technoera“.

„Technoera“ atliko visą techninį darbą: sumontavo būtinus įrengimus - 245 vatų saulės kolektorių, 11 atmosferų kompresorių, pripūtimo žarnelę.

Kompresoriaus veikimo laikas – iki 15 sekundžių, per kurias pakanka laiko pripūsti padangą, tačiau ir nespėjus galima tai pakartoti.

Kompresorius veikia automatiškai, tad skubantiems dviratininkams nereikia laukti kol jis išsijungs.

Buvo parinkta pati optimaliausia vieta, kurioje saulės spinduliai duotų daugiausiai naudos - šalia bažnyčios esančioje poilsio aikštelėje.

„Artimiausiu metu čia bus įrengta ir vandens stotelė – tiek dviratininkai, tiek pėstieji galės atsigerti vandens. Dėkoju bendrovėms „Jonavos paslaugos“ ir „Technoera“ už idėjos įgyvendinimą ir labai tikiuosi, kad jonaviečiai įvertins bei tausos naujuosius įrenginius,“- sakė rajono meras M.Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.