A. Užkalnis - apie miestą, kuriame galėtų laimingas numirti

Kalifornijoje daugybė vietų, kur galėtum laimingas numirti, tačiau pirmąją vietą nesunkiai užimtų ši – pačiuose valstijos pietuose, prie Meksikos sienos. Užsieniečiai, kurie lankosi Pietų Kalifornijoje, į San Diegą retai užklysta. Lankytojus susižeria Holivudas, Santa Monika ir Disneilendo pramogų parkas Anahaime. Jie praranda nežmoniškai daug: aštuntasis pagal dydį Amerikos miestas yra vieta, kurioje per visą dieną gali nepamatyti nė vieno nelaimingo žmogaus.

Dujų Lempų kvartalas - viena maloniausių vietų mieste.<br>„Wikimedia" nuotr.
Dujų Lempų kvartalas - viena maloniausių vietų mieste.<br>„Wikimedia" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkalnis

Jul 7, 2014, 8:05 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:47 AM

Jūrų muziejus („SeaWorld San Diego“)

Norite įsivaizduoti jį? Padauginkite Klaipėdos jūrų muziejų iš dvidešimties. Nuo pingvinų iki dresuotų delfinų – viskas, kas plaukioja, ten bus. Lankytojai domisi, ar restoranuose patiekiama žuvis yra sugauta vietos vandenyse. Žinoma, ant keptuvės patenka tos žuvelės, kurios neklauso dresuotojų ir tingi šokinėti per pasirodymus.

Dujų Lempų kvartalas (Gaslamp Quarter)

XIX amžiaus pabaigoje šis rajonas buvo apšviestas dujų lempomis ir buvo naujoji San Diego širdis. Paskui apšepo, buvo nudrožtas ir tapo jūreivių pramogų vieta, kur gausu masažo salonų ir girdyklų. Dujų Lempų kvartalas vėl buvo sutvarkytas XX amžiaus pabaigoje, ir dabar tai viena maloniausių vietų mieste. Daugelis geriausių restoranų yra būtent čia.

San Diego įlanka ir jachtų prieplauka

Miestas susijęs su jūra – čia ir komercinis uostas, ir karo laivyno bazė su keliais lėktuvnešiais, tačiau didžiausią įspūdį palieka privačių jachtų prieplauka. Daugelio jachtų dydis sulig namais.

Pamatęs kiekvieną jų manai, kad jau matei viską, ir tuomet už keliolikos metrų pamatai dar didesnę. Pardavus visas šias jachtas, už gautus pinigus būtų galima supirkti visą Lietuvos žemę su visais jos gyventojais.

Torrey pušų rezervatas (Torrey Pines State Natural Reserve)

Vienas rečiausių augalų pasaulyje Torrey pušis, likusi vos ne nuo dinozaurų laikų, auga tik šiame Pietų Kalifornijos žemės lopinėlyje ir dar keliose salelėse. Šių medžių, kurių labai ilgi ir keisti spygliai, likę tik trys tūkstančiai.

Nuo skardžio atsiveria pasakiški Ramiojo vandenyno vaizdai. Rezervatas yra San Diego rajone La Choljoje (La Jolla) – išvertus iš ispanų kalbos tai reikštų brangakmenį. Nedidelis kurortas yra atsipalaidavęs ir ramus kaip Nida rudenį, tik jūra šiltesnė.

Jūrų maisto restoranas „Crab Hut“ (4646 Convoy Street #106A)

San Diege geriausia valgyti jūrų gėrybes. Krabus, omarus ir visokias kitas pabaisas lankytojai lukštena tiesiai ant staltiesės, kurią paskui išmeta kartu su visais žvynais, šarvais ir žnyplėmis. Virtuvė atspindi labiau ne Kaliforniją, bet Luizianą, tačiau San Diegui labai tinka. Nepigu, bet niekas nesigaili nuėjęs.

Nesivilkite gražiausių marškinių – jūrų gėrybių dorojimas niekada nebuvo švaruoliams skirtas. Gerti čia labiausiai tinka alų: didelis retesnių amerikietiškų rūšių pasirinkimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.