Beatos Nicholson uogienė su braškėmis ir rabarbarais (receptas)

Vasara – ne tik atostogų, bet ir uogienių virimo bei konservavimo metas. Tad jei dar nesuvalgėte paskutinių šių sezono braškių, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson rekomenduoja išsivirti barškių ir rabarbarų uogienės.

Beata Nicholson rekomenduoja išsivirti barškių ir rabarbarų uogienės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Beata Nicholson rekomenduoja išsivirti barškių ir rabarbarų uogienės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:23 AM

„Jei to dar nepadarėte, tai dabar pats laikas suporuoti braškę su rabarbaru. Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks sirupas su pabliuškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą. Tik, dėmesio, svarbu – nepervirkite!

Virkite ant tikrai nedidelės ugnies, kad sau gražiai burbuliuotų, o ne vulkanai sproginėtų. Ir neviršykite 10-15 minučių, nes tikrai gausis ne uogienė, o kompotas.

Jei neturite rabarbarų, sėkmingai galite pakeisti juos citrina“, – savo tinklaraštyje beatosvirtuve.lt rašo B.Nicholson.

Jums reikės:

600 g braškių;

400 g rabarbarų;

500 g cukraus uogienėms;

2 šaukštelių vanilinio cukraus su natūralia vanile.

Uogienės virimo eiga – filmuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.