„Jei to dar nepadarėte, tai dabar pats laikas suporuoti braškę su rabarbaru. Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks sirupas su pabliuškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą. Tik, dėmesio, svarbu – nepervirkite!
Virkite ant tikrai nedidelės ugnies, kad sau gražiai burbuliuotų, o ne vulkanai sproginėtų. Ir neviršykite 10-15 minučių, nes tikrai gausis ne uogienė, o kompotas.
Jei neturite rabarbarų, sėkmingai galite pakeisti juos citrina“, – savo tinklaraštyje beatosvirtuve.lt rašo B.Nicholson.
Jums reikės:
600 g braškių;
400 g rabarbarų;
500 g cukraus uogienėms;
2 šaukštelių vanilinio cukraus su natūralia vanile.
Uogienės virimo eiga – filmuke.