Palanga virto stebuklų šalimi

Šį savaitgalį Palangos botanikos parke, šalia Gintaro muziejaus, apsigyveno prestižinis cirko festivalis „Stebuklų šalis”, kuriame iki sekmadienio vakaro pasirodys daugiau nei 70 cirko artistų iš viso pasaulio.

Botanikos sodą atgaivino cirkas.<br>Ž.Karevaitės nuotr.
Botanikos sodą atgaivino cirkas.<br>Ž.Karevaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jul 13, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:33 AM

Botanikos parką atgaivino magija

Visada tylų ir ramų Botanikos parką Palangoje cirko artistai pripildė žmonių juoko. Už Gintaro muziejaus rožyno, aptvertoje teritorijoje įsikūrė laikinas cirko miestelis.

Be dviejų scenų pasirodymams, po atviru dangumi savo namus atsidarė kavos ir maisto pardavėjai, neleidžiantys išalkti stebint nuo 11 val. iki 21 val. vykstančius pasirodymus O kaip dar be tradicinių cirko saldumynų – cukraus vatos ir spragėsių.

Pagrindiniai žiūrovai – vaikai

Šeštadienį, nors apsiniaukęs, vėsesnis oras puikiai tiko stebėti pasirodymus, žmonių grūsčių nebuvo. Dauguma jų sudarė vaikai iki septynerių, kuriems įėjimas į renginį nemokamas. Tuo tarpu tėvams bilietas vienai dienai kainuoja 35 litus, o visoms trims – 64 litai.

Tiems, kurių kišenei bilietas pasirodė per brangus, rikiavosi prie tvoros ir bandė pasirodymus žiūrėti pro ją. Tiesa, iš nugirstų replikų, jog „Baltijos” cirko šou geresni, galima suprasti, kad nemokamai pasirodymų pamatyti nepavyks.

Paklausus prie scenos pasirodymus įdėmiai stebinčių vaikų, ar jiems patinka toks cirkas, šie choru atsakė, kad jis – pats geriausias, kuriame jie yra buvę, o besijuokiantys tėvai pritardami palinksėjo galvomis.

Netipiško cirko šventė

„Stebuklų šalyje” nerasite beveik nieko, kas asocijuojasi su žodžiu „cirkas”. Jokių gyvūnų, liūdnų klounų, raudonių nosių ar skrybėlėtų magų čia nematyti. Vietoje jų ant dviejų įrengtų scenų pasirodo oro akrobatai, žonglieriai, balansavimo meno artistai, burtininkai ir ilizionistai, sugebantys pralinksminti net senelius.

Iki sekmadienio vakaro vyksiančioje šventėje jau pasirodė ir dar ant scenos užlips per 70 cirko artistų iš Prancūzijos, Peru, Čilės, Italijos, Brazilijos, Olandijos, Vengrijos, Ispanijos ir kitų šalių.

Kiekvieno cirko artisto arba jų dueto pasirodymui skirta 20-30 minučių. Šeštadienį beveik be pertraukų tokiu tempu įvyko 32 pasirodymai. Sekmadienį žiūrovų laukia dar 28 artistų šou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo