Žydintis Kauno marių vanduo vilioja tik jaunimą

Pirmadienį į šalį sugrįžo karščiai, tačiau paplūdimys prie Kauno marių - pustuštis. "Žydintis" vanduo miestiečių nevilioja. Tik vienas kitas pirmadienį paplūdimyje lankęsis kaunietis išdrįso įlįsti į pažaliavusį vandenį.

Kauno marių paplūdimys pirmadienį buvo pustuštis.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno marių paplūdimys pirmadienį buvo pustuštis.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 6:34 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:55 PM

Daugiausiai maudynių entuziastų būta tarp vaikų ir paauglių. Vyresnio amžiaus poilsiautojai daug mieliau gulinėjo ant smėlio ir maudėsi saulės spinduliuose.

Primename, kad vandens „žydėjimas“ yra ne tik nemalonus, bet ir pavojingas. Medikai perspėja, kad „žydintis“ vanduo gali sukelti alergiją, virškinamojo trakto sutrikimus, infekcines ligas, todėl maudytis tokiame vandenyje nerekomenduojama.

Pavojingumą nulemia „žydėjimus“ sukeliančių melsvabakterių rūšys, kurios gali sintetinti toksines medžiagas. Lietuvoje aptinkama daugiau nei 50 toksinių melsvabakterių rūšių, o septyniolika iš jų gausiai vystosi mūsų šalies vandens telkiniuose ir sukelia vandens „žydėjimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.