„Parbėg laivelis“ į Klaipėdą sukvietė šimtus atlikėjų

Nuotaikingu koncertu prie „Arkos“ paminklo Danės krantinėje Klaipėdoje ketvirtadienį prasidėjo tradicinis tarptautinis folkloro festivalis „Parbėg laivelis“. Jame dalyvauja per 700 muzikantų, šokėjų, dainininkų ir amatininkų iš Lietuvos ir užsienio.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-07-17 15:20, atnaujinta 2018-02-11 22:04

Klaipėdiečių ir miesto svečių pamėgta šventė vyksta kas dvejus metus. Keturias dienas šventės organizatoriai kvies iš arčiau pažinti savo ir kitų šalių etninius regionus ir įsitraukti į pramogų sūkurį.

Šiemetinio festivalio akcentai – vėtrungės ir šeimos tematika. Vakare Danės krantinėje, pakeliui į Šiaurės ragą, bus atidaryta vėtrungių alėja.

Nuo vidurdienio ne tik vyksta koncertai. Nemažai žmonių suviliojo „Klaipėdos jomarkas“. Bent kartą jame apsilankę žmonės teigia, kad tai – pati geriausia mugė: joje prekiaujama tik autentiškais dirbiniais, o ne kiniškais pakaitalais. Čia ne tik prekiaujama – meistrai žiedžia puodus, audžia juostas, drožinėja medį. Galima ir pačiam pabandyti ką nors sukurti.

Vakare šalia „Arkos“ vyks festivalio atidarymo koncertas „Iš trijų rytų vėjužis pūtė“.

„Arkos“ paminklas šįmet tapo pagrindine pasirodymų scena. Kiti renginiai vyksta senamiestyje – Lėlių teatro, Meno, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemuose.

Į šventę suvažiavo per 700 dalyvių iš Lietuvos ir devynių užsienio šalių – savo kraštų dainas ir šokius pristatys ligūrai, udmurtai, karelai, kipriečiai, baltarusiai, estai, slovakai ir kitų šalių atstovai.

Tris vakarus į Meno kiemą kvies „Vožinis“ - tradicinių šokių vakarai. Viliojantis penktadienio renginys - „Dainuojanti krantinė“: folkloro ansambliai įsikurs Danės krantinėje nuo Šiaurinio rago iki „Arkos“.

Muzikuojančios šeimos pakvies į koncertą „Po savo stogu visaip patogu“. Vaikai galės išmokti pasigaminti vėtrunges, sužinoti, kokie yra tradiciniai lietuvių žaidimai ir pramogos.

Festivalis baigsis sekmadienį koncertu „Prie stalelio sėdau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.