Per didžiausią kaitrą Šiaulių paplūdimiuose - prastos nuotaikos

Įpusėjus liepai šiauliečiai atostogoms renkasi nebe mieste ar jo pašonėje esančius vandens telkinius, o pajūrį – vietiniai paplūdimiai pustuščiai net ir per didžiausią kaitrą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 18, 2014, 3:20 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:31 PM

Šiauliečiai nuo seno pamėgę pačioje miesto širdyje esantį Prūdelio tvenkinį. Juolab kad jis vilioja ir aptvarkyta pakrante, ir įrengtomis paplūdimio tinklinio aikštėmis.

Ketvirtadienį per pietus Prūdelio paplūdimyje – nė šimto poilsiautojų. Didžioji jų dalis – vandens vėsos privilioti paaugliai ir vyresnio amžiaus šiauliečiai. Apytuštės net ir tinklinio aikštės – jose ant smėlio žaidė vos saujelė jaunuolių.

Keliolika kilometrų nuo miesto esantis paplūdimys greta Bubių gyvenvietės irgi pustuštis. Atvažiavusiųjų pasimėgauti saule čia tiek mažai, kad erdvumu pasigirti negalinčioje automobilių stovėjimo aikštelėje neužpildyta nė pusė vietų.

„Žmonės čia nebevažiuoja jau visą savaitę, nors orai – puikūs. Vakar per dieną surinkau vos 40 litų, todėl šiandien suabejojau, ar išvis verta išsikrauti mantą, - guodėsi valtis nuomojanti verslininkė. - Poilsiaujantys šiauliečiai paliko miestą iš išvažiavo į pajūrį“.

Prastokos nuotaikos buvo ir ledais, vaisvandeniais bei užkandžiais prekiaujanti moteris. Per pusvalandį prie jos nepriėjo nė vienas klientas.

Stulbinamai tuščia ir Geluvos ežero pakrantė. Joje – jokių įprastų grūsčių ir triukšmo, nes ketvirtadienį atvažiavo vos keliasdešimt poilsiautojų. Todėl iki paežerės nebereikėjo eiti įprasto puskilometrio.

Gal šiauliečius išbaidė prasta vandens kokybė? Nuolat paplūdimių vandenį tiriantys specialistai paneigė šią versiją – tiek Šiaulių miesto, tiek rajono maudyklų vandens kokybė nepriekaištinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.