Policija Palangoje mina dviračius ir joja žirgais

Kaitrią vasarą dviračius pamėgsta ne vien poilsiautojai. Palangoje iš automobilių ant dviračių persėdo ir viešąją tvarką prižiūrintys policijos patruliai.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 22, 2014, 4:55 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:33 PM

Tarp gausybės dviratininkų kurorto gatvėmis dviračius minantys pareigūnai praeivių dėmesį atkreipia ne iš karto. Juo labiau, kad gelsvos spalvos policininkų liemenės yra panašios į tas, kurios nuo liepos privalomos visiems dviratininkams.

Žmonės tik po kurio laiko pastebi, kad keisti dviratininkai karštą dieną vilki kelnes, šone tabaluoja pistoleto dėklas, o ant gelsvų liemenių šviečia užrašas „Policija“.

Palangos policija dviračiais bandė patruliuoti jau praėjusią vasarą, tačiau tuomet pareigūnai mynė pedalus nenoriai ir dviratės transporto priemonės greitai atsidūrė policijos komisariato garaže.

Šiemet komisariato vadovai nusprendė, kad toks patruliavimas pasiteisina, nes ant dviračių persėdę pėstieji patruliai yra daug greitesni ir per tą patį laiką gali stebėti didesnę teritoriją. Be to, dviračiais važinėjantys pareigūnai taupo policijos išlaidas degalams.

Nuo liepos Palangos gatvėse dviračiais patruliuoja 6 pareigūnai.

Kaip pasakojo kurorto viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius, dviračiai dažniausiai naudojami naktimis, kai reikia pasiekti atokesnes vietas, o aplinką stebėti neatkreipiant didesnio dėmesio.

Dviračiais policija greičiau pasiekia muštynių vietas, kur automobiliais privažiuoti yra sudėtinga.

Kartą dviratininkai pavijo neblaivų mopedo vairuotoją, kuris nestojo jį stabdžiusiam policijos automobilio ekipažui.

Policijos dviratė transporto priemonė ypatingai nesiskiria nuo įprasto dviračio. Tik ant jo rėmo yra užrašas „Policija“, o toje vietoje, kur anksčiau būdavo pompa nuleistam ratui pripūsti, policininkai yra prisitvirtinę guminę lazdą.

Šią savaitę patrulių transporto „parkas“ pasipildys dviem žirgais, kuriais patruliuoti į Palangą jau atvyko Vilniaus raitosios policijos rinktinės pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.