Prekybai šviežiomis žuvimis koją pakišo archeologiniai radiniai

Danės krantinėje Klaipėdoje trečiadienį pakvipo rūkyta žuvimi – malonus dvelksmas i6 tolo vilioja į keltų prieplauką Šiaurės rage traukiančius poilsiautojus. Tačiau prekybai ką tik sugautomis ir rūkytomis žuvimis koją pakišo kasant griovį rasti vertingi radiniai.

Vienas rūkytas ešerys kainuoja 8-9 litus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Vienas rūkytas ešerys kainuoja 8-9 litus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 24, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:36 PM

Buvo žadėta du prekybos paviljonus atidaryti gegužę. Jie jau stovėjo dešiniajame Danės upės krante. Šiandien atvertos tik vieno jų durys. Antrąjį į patraukti į nuošalę privertė žemės darbai. Mat reikia į paviljonus nutiesti vandens ir nuotekų komunikacijas, elektros tinklus, o darbai nebuvo iš anksto suderinti. Už paviljonų įrengimą atsakinga bendrovė „Klaipėdos laivų remontas“ žada tai padaryti kuo greičiau.

Dar viena kliuvinys – bekasdami griovį komunikacijoms statybininkai aptiko titnago dirbinį, keliolikos centimetrų ragą, dar keletą senovės reliktų. Darbų negalima tęsti, kol nebus atlikti archeologiniai tyrinėjimai.

Vieno paviljono durys jau atvertos, jame tvarkosi žvejai. Šalia paviljono stovi dvi rūkyklos, į kurias sukrauti ešeriai, skumbrės, karšiai, lynai, šamai, žiobriai.

Žuvis rūkantis žvejys Darius džiaugiasi, kad bent jau Jūros šventės išvakarėse gali pradėti prekiauti žuvimis. Tačiau jam nesuprantama, kodėl iki šiol prekyvietės nebuvo sutvarkytos iki galo – juk vasara jau persirito į antrą pusę.

Prekyba žuvimis iš laivų – populiari visuose pasaulio ir Europos uostamiesčiuose, tačiau Klaipėdoje ši veikla skinasi kelią itin sunkiai. Daugybę metų apie tai buvo tik kalbama. Prieš trejus metus pabandyta pardavinėti žuvį senojoje perkėloje tiesiai iš laivų, tačiau tai pasirodė pernelyg sudėtinga.

Tuomet nuspręsta leisti prekiauti kairiajame Danės upės krante – čia stovėdavo mikroautobusas su šaldytuvu, rūkykla. Pirkėjų netrūkdavo, neretai tekdavo ir palaukti eilėse – mat čia žuvys ir šviežesnės, ir pigesnės negu turguose ar prekybos centruose.

Tačiau žiemą viliojančio autobusėlio nebeliko. Jį teko iškelti dėl prasidėjusių Pilies tilto remonto darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.