Palangoje kaitra visus ginė prie jūros, o liūtis vijo į pastoges

Šeštadienį per pietus Palangoje net iki 34 laipsnių tvoskęs karštis kiek vėliau keliais laipsniais atlėgo, tačiau tai prie jūros susipietusių tūkstančių poilsiautojų mažai teguodė.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-07-26 19:26, atnaujinta 2018-02-11 17:18

Nuo alinančios kaitros žmonės bandė gaivintis jūroje, bet vėsiame vandenyje ilgai neišbūdavo – ryte vos iki 13 laipsnių įšilęs vanduo pavakare pasiekė tik 17. Užtat visus neblogai atvėsino stipriai prapliupusi liūtis. Nenorėdami permirkti žmonės dairėsi artimiausios pastogės.

Žmonės gaivinosi vėsioje jūroje

„Užsiimame ne žmonių gelbėjimu, bet trumpam iš tėvų akiračio prapuolusių vaikų paieškomis ir girtuoklių vaikymu“, – sakė paplūdimio gelbėjimo tarnybos vadovo pavaduotojas Ričardas Kurpius.

Vienam pliaže alkoholio padauginusiam vyrukui net teko kviesti policijos pareigūnus, nes aršuolis nenorėjo suprasti, kodėl jam gelbėtojai siūlo blaivytis ne paplūdimyje, o namuose.

Vietoj namų poilsiautojas pasirinko policijos daboklės kamerą.

Dėl karščių gelbėtojų pagalbos paplūdimyje dar niekam neprireikė. Anot R.Kurpiaus, prie vandens yra kiek vėsiau, nei mieste. Be to, perkaitimą pajutęs žmonės gali bet kada atsigaivinti jūroje.

Perkaitusių ar saulės smūgį patyrusių poilsiautojų šeštadienį kol kas nesulaukė ir Palangos ligoninės medikai. Gal dėl to, kad po pietų kurorte papūtė gaivesnis vėjas, o saulę vis užtraukdavo debesys.

Perka ir ledus, ir karštą kavą

Karšti orai tapo išganymu ledų pardavėjams. Beveik 30 prekybos taškų mieste turinčios įmonės „Timotis“ vadovas Tomas Žulkus šį šeštadienį tikisi sulaukti vasaros rekordo – ketinama parduoti apie 10 tūkst. ledų porcijų.

Tai gerokai viršija net praėjusį šeštadienį vykusių 1000 kilometrų lenktynių apyvartą, kai tądien buvo parduota apie 7 tūkst. ledų.

Ledai bent gaivina, tačiau kas paplūdimyje gali susigundyti karštu kavos gėrimu? Paplūdimyje prie mobilaus kavos aparato rymantis jaunuolis teigė, kad eilių nėra, bet kavos pirkėjų atsiranda.

„Kitaip čia nestovėčiau“, – šypsojosi kavos pardavėjas. Jis džiaugėsi, kad ir tokią dieną atsiranda suprantančių, kad nuo kaitroje kankinančio troškulio geriausiai atgaivina karštas gėrimas.

Užtat būrys žmonių spietėsi prie jūros pakrantės priplaukusios motorinės valties, iš kurios buvo prekiaujama rūkyta žuvimi. Žuvį perkantiems poilsiautojams buvo nė motais, kad jų nusipirktas maistas be jokio šaldymo valtyje ilgokai išbuvęs 30 laipsnių karštyje.

Kad ir koks oras – seniai suplanuotų vestuvių neatšauksi. Originaliausiai šią problemą išsprendė vestuvininkai, kurie įprastą automobilių kortežą pakeitė važiavimą elektromobilio traukiamuose atviruose vagonėliuose.

Palangoje vietų dar yra

Sinoptikams Afrikos karščiais grasinant ir kitą savaitę į pajūrį ištisą dieną juda kolonos automobilių su naujais poilsiautojais.

„Kur jie visi ir sutelpa“, – neištveria nepaburbėję palangiškiai. Žmonių užtvindytas miestas iš tiesų jau ima erzinti. Vakarais neįmanoma patekti į prekybos centrus, nes visas kasas apgula eilės pirkėjų. Kurorto gatvėse - mašinų spūstys.

Poilsiautojų automobilių pilni kiemai, o ant privačių namų iškabintos lentelės „Vietų nėra“.

Tačiau jau keletą metų ištisas vasaras paplūdimį stebintys gelbėtojai teigia poilsiautojų pliaže matę ir daugiau.

„Yra dar tų vietų Palangoje. Kol prie kelio su plakatu stovės bent viena bobutė, nakvynė atsiras“, – neabejoja palangiškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?