„Laumės juostos“ festivalį vainikavo spalvingų konfeti saliutas

Daugelis iš jų išaugo šio festivalio scenoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 27, 2014, 11:27 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:57 PM

Pagrindinis festivalio prizas – „Laumės juostos„ statulėlė įteikta žinomam muzikos pedagogui 56 metų šiauliečiui Vadimui Kamrazeriui.

Prieš 21 metus Palangoje vykusiame estrados dainų festivalyje L.Lapkauskaitė su nuostaba scenoje pamatė pop muziką dainuojančius vaikus. Tai buvo V.Kamrazerio vaikų kolektyvas „En den du“.

Tarp suaugusių pop muziką dainuojantys vaikai buvo tokie nuostabūs, kad L.Lapkauskaitė pagalvojo, o kodėl nesurengus atskiro vaikų pop muzikos festivalio, kuriame galėtų pasirodyti visi šalies vaikų kolektyvai.

Taip gimė idėja organizuoti „Laumės juostą“, kuri šiandien švenčia jau 20 metų jubiliejų.

„Aš dėkinga Vadimui už šią idėją ir paskatinimą mane pačią sukurti vaikų pop chorą „O lia lia„. Tai, kad atsirado toks festivalis, kaip „Laumės juosta" yra ir jo nuopelnas„, – sakė L.Lapkauskaitė, įteikdama pagrindinį jubiliejinio festivalio prizą dabar Šiaulių vaikų studijai "Nieko tokio" vadovaujančiam V.Kamrazeriui.

Padėkų susilaukė ir pati festivalio „mama“ Laima Lapkauskaitė. Už vaikų pop muzikos populiarinimą jai oficialiai padėkojo ilgametis festivalio globėjas Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, renginio vedėjai Gintaras Mikalauskas ir Vaida Genytė perskaitė L.Lapkauskaitei skirtą Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą.

Sekmadienį beveik tris valandas trukusiame finaliniame festivalio koncerte dalyvavo beveik 40 vaikų kolektyvų ir solistų. Renginio svečių teisėmis scenoje dainavo žinomi atlikėjai ir festivalio draugai: Žilvinas Žvagulis, Vaida Genytė, Donatas Montvydas, Irūna Puzaraitė, Neringa Nekrašiūtė, Česlovas Gabalis, grupė „Studentės“.

Daugelis iš jų išaugo šio festivalio scenoje.

Jubiliejinis renginys tapo ir padėkos festivaliu. Už nuopelnus „Laumės juostai“ įvairiems vaikų kolektyvams ir solistams buvo įteikta 21 nominacija. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.