Palangoje išdalintos pirmosios „Laumės juostos“ nominacijos

Vaikai džiugino profesionalumu

Festivalio "Laumės juosta" pirmojo koncerto akimirkos<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Festivalio "Laumės juosta" pirmojo koncerto akimirkos<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 27, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:01 PM

Ta proga koncertuoti prie jūros iš visos šalies susirinko per 50 vaikų pop muzikos kolektyvų ir apie pusantro tūkstančių dainuojančių vaikų.

Vaikai džiugino profesionalumu

Šeštadienį vakare festivalio scenoje savo talentą demonstravo beveik 40 vaikų grupių ir solistų. Tokios gausos atlikėjų nematė nė vienas pop muzikos koncertas.

Beveik tris valandas trukusio koncerto metu kaip kaleidoskope keitėsi įvairiaspalviais kostiumais pasipuošę vaikų kolektyvai, kurių smagios dainos užkrėtė visą žiūrovų salę.

Perteikti dainų prasmę jauniesiems atlikėjams padėjo ir įspūdinga scenografija, kurioje margaspalvius raštus keisdavo filmuoti vaizdai.

Žiūrovus sužavėjo koncerto repertuaro ir kolektyvų įvairovė – nuo vaikiškų dainelių iki sudėtingų kompozicijų, nuo linksmai dainuojančių penkiamečių mažylių iki balsingų merginų grupių, kurios niekuo nenusileidžia Lietuvoje jau pripažintoms suaugusių atlikėjų grupėms.

Pagerbti J.Miliauskaitės kolektyvai

Festivalio dvidešimtmetis tapo gera proga padėkoti ir įvertinti per šį laikotarpį labiausiai pasižymėjusius kolektyvus.

Tarpuose tarp dainų koncerto vedėjai aktorius Gintaras Mikalauskas ir dainininkė Vaida Genytė paskelbė 10 nominacijų.

Populiariausiu dvidešimtmečio kolektyvu tapo garsioji vaikų grupė „Tele Bim Bam“, kuriam vadovauja nenuilstanti Neringa Čereškevičienė.

Išradingiausiu kolektyvu paskelbta Kauno vaikų muzikos grupė „Medutis“.

Dvidešimtmečio pasidididžiavimu paskelbta „Laumės juostos“ festivalyje savo karjerą pradėjusi dabar jau operos solistė Monika Sakalauskaitė, kuri šiuo metu yra išvykusi į Jungtines Amerikos Valstijas.

Žinoma atlikėja, kompozitorė ir prodiuserė Jūratė Miliauskaitė buvo pagerbta dukart.

Jos vaikų grupė „Saulės vaikai“ nominaciją pelnė už įspūdingiausią dvidešimtmečio šou, o Kauno vokalinė grupė „Linksmasis do“ pripažinimą pelnė už profesionaliausią vokalą.

Pastarąją nominaciją grupės vadovei J.Miliauskaitei įteikė įspūdingo balso atlikėjas Donatas Montvydas, kuris „Laumės juostos“ koncerte atliko savo eurovizinę dainą ir visą salę pradžiugino salto – garsiuoju "suktuku".

Premjeras išdalino savo padėkas

Originaliausiu kolektyvu paskelbtas Vilniaus pop studija „Hey“. Pažangiausiu kolektyvu tapo Marijampolės pop choras „Kotita“.

Nominaciją už ryškiausią tobulėjimą pelnė Kauno muzikos studija „Saulutė“.

Ištikimiausiu festivalio veteranu paskelbtas Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro pop muzikos kolektyvas „Abėcėlė“.

Už ryškiausius nuopelnus vaikų pop muzikos populiarinimą buvo apdovanotas Marijampolės pop choras „Olialia“, kurios vadovė Laima Lapkauskaitė ir yra "Laumės juosta" sumanytoja, organizatorė ir viso festivalio siela.

Jos 20 metų trunkantis triūsas buvo įvertintas Lietuvos ministro pirmininko padėka, kurią įteikė pats ilgametis festivalio globėjas, visą koncertą su savo šeima žiūrėjęs šalies premjeras Algirdas Butkevičius.

Už nuopelnus vaikų muzikos populiarinime premjeras savo padėkas įteikė dar keliolikai vaikų pop kolektyvų vadovams.

Prakaitas žliaugė ir premjerui

Iki šiol Palangos vasaros koncertų estradoje vykdavę festivalio koncertai šiemet persikėlė į kurorte naujai pastatytą daugiafunkcinį sporto centrą.

Tačiau pirmojo koncerto metu sporto salė žiūrovus nemaloniai nustebino ten tvyrojusia tvankuma. Prakaitu žliaugė ir koncertą stebėjęs premjeras A.Butkevičius, ir visi žiūrovai.

Kartu su premjeru koncerte buvęs Palangos meras Šarūnas Vaitkus pamėgino išsiaiškinti, kodėl neįjungiama galinga ventiliacinė ir kondicionavimo sistema.

Paaiškėjo, kad jos įjungti neleido renginį filmavusi LRT, nes renginio režisieriai bijojo, kad ventiliacija neištrauktų į sceną kartkartėm leidžiamos dūmų uždangos.

Be to buvo baiminamąsi, kad įjungus ventiliaciją elektros įtampos nepakaks galingiems scenos prožektoriams, nors sporto arena apskaičiuota dar didesnėms elektros įtampos apkrovoms.

Kurorto meras žadėjo šias organizacines problemas spręsti sekmadienį vakare, kai sporto rūmuose vyks finalinis festivalio koncertas, kurio metu vaikų kolektyvai bus apdovanoti dar 10 nominacijų, o kažkam bus įteiktas svarbiausias jubiliejinio festivalio prizas – „Laumės juostos“ statulėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.