Geradariai išpildė vaikų svajonę nors kartą pamatyti jūrą

Grupė Lietuvos vaikų prieš keletą dienų pirmą kartą gyvenime pamatė jūrą. Jie apsilankė Klaipėdos jūrų muziejuje, keliavo į Kuršių neriją, lankėsi Nidoje, o likusį laiką leido prie jūros. Kodėl šioje kelionėje dalyvavusių 18 vaikų nuo 5 iki 12 metų tik dabar pamatė Baltiją ir kas jiems suteikė tokią galimybę?

Didžiausią įspūdį vaikams paliko jūra. Nors oras buvo žvarbus, vėjas stiprus, bangos aukštos, vaikų veidai tiesiog švytėjo.<br>„Caritas“ nuotr.
Didžiausią įspūdį vaikams paliko jūra. Nors oras buvo žvarbus, vėjas stiprus, bangos aukštos, vaikų veidai tiesiog švytėjo.<br>„Caritas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:19 PM

Šią kelionę organizavo Vilniaus arkivyskupijos „Carito" Vilniaus Visų Šventųjų šeimos paramos centras. Reikiamas lėšas kelionei asmeniškai surinko Londono Sičio lietuvių klubo valdybos narė Raminta Dereškevičiūtė, dalyvavusi labdaros sprinto triatlone Vudstoko mieste, Anglijoje.

Pirmą kartą tokiame sporto renginyje dalyvavusi R.Dereškevičiūtė triatlonui ruošėsi kartu su draugu, kuris aktyviai dalyvauja maratonuose Anglijoje rinkdamas lėšas labdarai ir kuris Ramintą paskatino pasirinkti labdaros projektą.

„Išmėginti savo jėgas sporte yra įdomus iššūkis, tačiau pradėjus gauti paramą rėmėjų, kurie tiki tavimi ir projektu, atsiranda visai kitokia motyvacija ir atsakomybės jausmas”, - sakė dvigubai daugiau lėšų nei tikėjosi projektui surinkusi ir krauliu išmokusi plaukti Raminta.

Sunkiausias etapas R.Dereškevičiūtei buvo dvidešimties kilometrų trasa lenktynėms nepritaikytu dviračiu nuolat kylant į įkalnę

„Kai fiziškai ir psichologiškai buvo labai sunku ir norėjosi tiesiog sustoti, mintis, kad tai darau todėl, kad mažieji pamatytų jūrą, gautų naujų potyrių ir džiaugsmo, man suteikė papildomų jėgų Remiant didelius projektus sunkiau pamatyti, kaip panaudojamas tavo indėlis. Mažesnio masto projektų kaip šis rezultatai pamatomi labai greitai”, - sakė R.Dereškevičiūtė.

Po išvykos rėmėjus ji pradžiugino vaikų ir „Caritas” darbuotojų atsiliepimais, ryškiausiais momentais bei nuotraukomis.

Ši Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ dienos centrus lankančių vaikų kelionė prie jūros – tai Vilniaus Visų Šventųjų šeimos pareamos centre (VŠŠPC) veikiančios motyvacinės sistemos dalis. Centrą lankantys vaikai visus metus skatinami „Geraisiais VŠŠPC pliusais“, kuriuos gauna už gerus darbus – pagalbą tvarkant ir gražinant dienos centrą ar bažnyčią, aktyvų dalyvavimą centro veiklose, pagalbą draugams ar kitiems žmonėms.

Į kelionę vyko daugiausiai „Gerojo karitiečio“ ženklelių surinkę vaikai.

„Mūsų klubui šis projektas labai patinka, nes vaikai mokomi darbštumo, atsakingumo ir pagarbos, skatinami dalyvauti įvairiose veiklose, bendrauti tarpusavyje ir su kitais.

Labai svarbu, kad vaikai nuo mažens pratinami stengtis ir užsitarnauti smagias pramogas ar norimus daiktus. Taip ugdomas jų suvokimas, kad geri dalykai gyvenime nėra gaunami be pastangų. Šios savybėms vaikams tikrai padės tolimesniame savarankiškame gyvenime“, - sakė R.Dereškevičiūtė.

„Labai džiaugiamės, kad su Londono Sičio lietuvių klubo parama mūsų mažieji pirmą kartą pamatė jūrą. Labai anksti išvažiavę iš Vilniaus jau vidurdienį stebėjome nuostabų delfinų pasirodymą, gyvūnai be galo žavėjo vaikus, o sėdėjimas pasirodymo metu pirmoje eilėje kėlė didžiulį džiaugsmą.

Didžiausią įspūdį vaikams paliko jūra. Nors oras buvo žvarbus, vėjas stiprus, bangos aukštos, vaikų veidai tiesiog švytėjo. Tiek šypsenų ir džiaugsmo seniai nebuvome mačiusios. Dar ir dabar vaikai nenustoja kalbėti apie patirtus įspūdžius, matytus delfinus, aplankytą Raganų kalną, Parnidžio kopą ir jūrą“, - įspūdžiais dalijasi Lina Jurkaitė, Vilniaus arkivuskupijos „Caritas“ centro vadovė.

Londono Sičio lietuvių klubas ir toliau tęs bendradarbiavimą su „Caritas“ vaikų dienos centrais ir teiks paramą ugdant pilnaverčius visuomenės narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.