J. Basanavičiaus gatvės praeivius stebina Žmogus-voras iš smėlio

Šią savaitę Palangoje praeivius nustebino J.Basanavičiaus gatvėje ant stulpo 3 metrų aukštyje įkelta žmogaus – voro skulptūra, kviečianti aplankyti šalia esančią smėlio skulptūrų galeriją.

Žmogaus-voro skulptūrą iš smėlio kuriantis menininkas užkėlė į 3 metrų aukštį.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Žmogaus-voro skulptūrą iš smėlio kuriantis menininkas užkėlė į 3 metrų aukštį.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-07-30 17:50, atnaujinta 2018-02-11 15:25

Tokią originalią ir J.Basanavičiaus gatvę pagyvinusią reklamą savo galerijai sugalvojo šių metų smėlio skulptūrų pasaulio čempionas Andrius Petkus.

„Galerijoje demonstruojamos smėlio skulptūros Holivudo filmų herojų tema. Todėl nusprendžiau dar vieną žmogaus – voro skulptūrą pademonstruoti lauke“, – pasakojo menininkas.

Iš šono atrodo, kad ant stulpo įkelta skulptūra išskaptuota iš smėlio. Tačiau skulptorius atskleidė, kad natūralaus dydžio žmogaus – voro skulptūra pagaminta iš putplasčio ir apklijuota smėlio sluoksniu.

„Iš smėlio išskaptuotos skulptūros pernešti, o juo labiau užkelti ant stulpo yra neįmanoma – ji subyrėtų. Todėl buvau priverstas šios skulptūros pagrindą daryti iš putplasčio“, – aiškino A.Petkus.

Šiemet pasaulyje geriausiu smėlio skulptoriumi pripažintas menininkas teigė, kad jo galerijoje jokios apgaulės nėra. Visos 13 skulptūrų Holivudo filmų tema išskaptuotos iš smėlio.

Per beveik du mėnesius jas jau apžiūrėjo apie 6 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.