Nepraleisk progos Kanaruose išbandyti delfinų safarį (III)

Iš septynių apkeliavę dvi didžiąsias Kanarų salyno salas - Gran Kanariją ir Tenerifę, pasukime į penkias kitas, kurių kiekviena keliautojus vilioja skirtingais pasiūlymais. Kanarai ypatingi tuo, jog be didelio vargo salos yra lengvai pasiekiamos tarp jų nuolatos kursuojančiais laivais. Jus gali suvilioti netradiciniai pasiūlymai - golfo žaidimas Atlanto vandenyno apsuptyje arba pačių sukami cigarai, kurių kokybė nenusileidžia kubietiškiems.

Lansarotėje - aibė pramogų, tarp jų - ir delfinų bei banginių stebėjimas vandenyne.<br>123rf nuotr.
Lansarotėje - aibė pramogų, tarp jų - ir delfinų bei banginių stebėjimas vandenyne.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2014, 10:37 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:48 PM

1. La Gomera – golfo mėgėjams

Jei turite ypatingų norų ir mėgstate prabangiu pomėgiu laikomą golfą, šioje saloje nerasite laiko nuobodžiauti. Šios salos Tecina golfo laukai plyti didelėje pietinėje La Gomeros dalyje. Šią įspūdingą golfo aikštę net iš trijų pusių supa žydras it krištolas Atlanto vandenynas.

Šioje vietovėje patogu apsistoti visai kelionei, kadangi čia rasite netgi visą viešbučio kompleksą. Nuotykių ir užsiėmimų čia netruks nei mažiems nei dideliems. Vieniems poilsiautojams žaidžiant golfą, kiti gali gėrėtis vandenyno grožiu ir mėgautis puikiu oru, o nuotraukų atsiminimui iš šios salos tikrai netruks.

2. La Palma garsėja kokybiškais cigarais

Žydras ir skaidrus vandenyno vanduo, išpuoselėti paplūdimiai traukia turistus iš visų pasaulio kampelių. Saloje tikrai rasite, kur praleisti savaitgalį ar ilgesnį laiką. La Palma garsi jos centre esančiu didžiuliu ugnikalnio krateriu La Caldera de Taburiente.

Šiai vietai suteiktas nacionalinio parko statusas dėl svarbios botaninės ir geologinės reikšmės. Įdomi patirtis keliautojams – būtinai aplankykite šio kraterio viršuje įsikūrusią Tarptautinės astrofizikos observatoriją.

Negana to, La Palmos sala garsi iš Kanaruose užauginto tabako gaminamais cigarais. Aukštos kokybės cigarai gaminami vietos gyventojų rankomis, tad sakoma, kad šie niekuo nenusileidžia legenda tapusiems kubietiškiems.

3. El Hieras - lyg pasaulio kraštas

Viduramžiais El Hiero sala buvo laikoma pasaulio kraštu, kadangi nuo seno tai buvo labiausiai į pietus ir vakarus nutolusi europiečiams žinoma žemė. Nenuostabu, jog palyginus su visa Ispanija, šioje saloje saulė nusileidžia vėliausiai.

Ši pati pietvakariausia Kanarų sala yra mažai paliesta civilizacijos, saloje gausu retų gyvūnų rūšių bei augalijos. Mėgstantys netradicinį laisvalaikį galės pasklandyti su parasparniu ar šokti su parašiutu.

Taip pat siūloma sportinė žūklė ir kelionės kateriais. Iš didžiausios Kanarų salos Tenerifės šiaurinio oro uosto vyksta nuolatiniai skrydžiai į La Palmos ir El Hierro oro uostus. Be to, į šią mažiausią Kanarų salą galima atplaukti ir keltu.

4. Fuerteventuros sodai

Tai - seniausia salyno sala ir puikiai tinkanti tiems, kurie nemėgsta didelio karščio – saloje temperatūra retai pakyla aukščiau 25 laipsnių šilumos. Fuerteventura garsėja nepaprastais sodais – La Lajita. Šuose zoologijos ir botanikos soduose, įsikūrusiuose pietinėje salos dalyje, gyvena daugiau nei 200 rūšių gyvūnų bei daugiau nei 28 tūkstančiai rūšių augalų.

Apsilankę čia ne tik galėsite grožėtis augalais ir stebėti gyvūnus - jūsų laukia ir jūros liūtų, roplių šou, o vaikai galės jodinėti poniais. Taip pat šeimos puikiai praleis laiką „Baku vandens parke“ – tai vienintelis saloje esantis atrakcionų parkas.

5. Lansarotėje – lavos jūra

Nors Lansarotėje mažai žalumos, kadangi daugiausia salos paviršiaus yra padengta lava, keliautojai šią salą vadina viena gražiausių Kanaruose. Mėgstantys aktyvų poilsį tikrai ras galybę pasiūlymų, vienas jų – submarinų safaris.

Galėsite panerti vienai valandai drauge su gidu ir pasigrožėti įstabiu povandeniniu pasauliu. O jei norite ir panardyti, ir palakstyti vandens motociklais, privalote išbandyti plaukiojimo katamaranais pramogą.

Didelio populiarumo sulaukia Lansarotėje esantis „Timanfaya" nacionalinis parkas, dar vadinamas „ugnies kalnu“- dėl teritorijoje esančių 32 ugnikalnių! Aplink šį parką, jei tik panorėsite, galėsite joti kupranugariu!

„Novaturo“ rinkodaros vadovė Ieva Dorelaitienė teigė, jog Kanarų salyną atranda vis daugiau lietuvių: „Poilsiautojus žavi švelnus salyno klimatas, vaizdingas gamtovaizdis, puikus maistas, draugiški vietos žmonės bei aibė pramogų. Nuo vandens sporto, kaitavimo, pasivažinėjimo po salas išsinuomojus automobilį, iki delfinų ir banginių stebėjimo vandenyne.

Verta žinoti:

Keliaujantiems į vieną iš salų bent savaitei – turite galimybę aplankyti visas septynias – visos pasiekiamos nuolatos tarp salų kursuojančiais laivais.

Nepamirškite saugumo – pinigus laikykite atskirose vietose, jei turite vertingų daiktų, juos laikykite viešbučio seife.

Nepamirškite ir apsaugos nuo saulės – kepurės ir kremo su SPF ir UV filtrais.

Pasirūpinkite lauktuvėmis – Kanaruose puikūs cigarai ir cigarilės, galybė suvenyrų parduotuvėlių, taip pat, jei galite, parsivežkite vyno ar vietos žmonių gamintų saldumynų.

Gyvūnų ir pramogų mylėtojai, o ypač vaikai džiaugsis kelione į Loro parką Tenerifės saloje.

Nepraleiskite progos išbandyti delfinų safarį – jis salose labai populiarus, kai kurie netgi siūlo galimybę ne tik juos stebėti, bet ir kartu paplaukioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.