Prie Gėlos ežero – maudynės molyje

Karščiai įsismarkavo ir, sinoptikų duomenimis, jie dar nesiruošia trauktis. Tad žmonių, ištroškusių atsigaivinti Vilniuje ir jo apylinkėse esančiuose ežeruose, tikrai netrūksta. Tik gal šiek tiek mažiau jų prie Gėlos ežero.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Jul 31, 2014, 7:30 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:15 PM

Kiek toliau nuo sostinės esantį ežerą rasite pravažiavę Nemenčinę. Nors ežeras yra už Vilniaus, čia tikrai verta atvažiuoti, nes jo vanduo yra vienas švariausių apylinkėse. Tačiau poilsiautojus šis tvenkinys traukia ne vien dėl švaraus vandens ar ne tokio sausakimšo paplūdimio, bet ir baltojo molio krantinėmis, kuriose galima mėgautis purvo voniomis.

Vaikams - čia rojus

„Atvažiuojame čia trečiąjį kartą, vaikams čia labai patinka“, – pasakojo sūnų vandenyje prižiūrintis vyriškis. Pasak jo, nors ežeras yra kiek toliau nuo Vilniaus, jis atvažiuoja prie jo dėl to, jog čia negilu ir saugu maudytis vaikams. Poilsiautoją liūdina tik tai, jog kur ne kur prie kranto mėtosi šukės.

Paklaustas apie molio vonias, vyriškis šyptelėjo, jog pats jose nesimurkdo, tai labiau pramoga vaikams, kuri ypač jiems patinka.

Kita sutikta poilsiautoja - vilnietė Vanda pasakojo, jog pirmą kartą su draugėmis ir atžalomis atvykusi prie Gėlos ežero džiugiai nustebo, jog čia ne tik saulės voniomis ir švariu vandeniu, bet ir purvo voniomis galima mėgautis.

Apstulbę, kad tokia vieta egzistuoja

Kol vaikai ir jaunimas išdykavo purve, moterys kruopščiai kūnus tepėsi baltuoju moliu.

„Mes čia pirmą kartą, net nežinojom, jog čia tokios purvo vonios yra visai prieš nosį. Paprastai, važiuojame ilsėtis į pajūrį, tačiau šią karštą dieną atvažiavome čia“, – kalbėjo Alicija.

Moteris kartu su draugėmis pasakojo, jog tiesiog norėjo atsivėsinti vandenyje ir pasideginti, bet kai pamatė iš po krūmų ateinančius moliu išsitepusius vaikus, nusprendė ir pačios šį malonumą išbandyti, tik sako nežinančios, ar šis purvas turės kokių nors gydomųjų galių.

Labiau džiaugiasi vandeniu

„Čia vanduo labai švarus, todėl prie šio ežero atvažiuojame jau nebe pirmą kartą, o į molio vonias, labiau žiūrime kaip į pramogą, o ne į kažkokią gydomąją procedūrą“, - pasakojo vilnietė Ana.

Išties, atvažiavus prie šio ežero iškart matyti, jog vanduo čia beveik perregimas, nors atokiau nuo paplūdimio yra keletas šiukšlių, tačiau apskritai ežero aplinka tvarkinga.

Naujausiais Vilniaus visuomenės sveikatos centro duomenimis, šio ežero vandens kokybė yra puiki, tad čia drąsiai galima maudytis. Be Gėlos ežero taip pat ištirti kiti Vilniaus apylinkėse esantys Asvenos, Ilgučių, Vilnojos ežerai bei Prūdiškių tvenkinys.

Kad pramogos prie vandens telkinių butų saugios Vilniaus visuomenės sveikatos centras primena nesivesti maudytis naminių gyvūnų, nesimaudyti apsvaigus nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagų, nešiukšlinti, suaugusiesiems vandenyje prižiūrėti vaikus iki dvylikos metų ir nesimaudyti tamsiuoju paros metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.