Bikiniai feministėms – su spenelių ir vaginos paveikslėliais

Prisimenate, feministės sukūrė maudymosi kostiumėlį, ant kurio viršutinės dalies nupiešti speneliai? Jauna britų menininkė Eleanor Beth Haswell sukūrė dar geresnį jo variantą – vaizduojami ne tik speneliai, bet ir vaginos sandara.

Eleanor Beth Haswell sukūrė bikinio kelnaites, ant kurių vaizduojama vaginos sandara.
Eleanor Beth Haswell sukūrė bikinio kelnaites, ant kurių vaizduojama vaginos sandara.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2014, 11:28 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:13 PM

„Kodėl jūs taip bijote savo pačių anatomijos?“ – menininkė klausia moterų.

Sukurti kelnaites su vaginos piešinėliu Eleanor paskatino vis labiau populiarėjantis feminisčių judėjimas „Laisvę speneliams“. Prie jo populiarumo daug prisidėjo supermodelis Cara Delevingne. „Laisvę speneliams“ judėjimo esmė – moteris su savo kūnu gali daryti viską, ką tik nori.

Vos prieš kelis mėnesius to paties judėjimo įkvėptos Robyn Graves ir Michelle Lytle sukūrė bikinį su ant krūtų nupieštais speneliais. Jį menininkės sukūrė norėdamos deseksualizuoti moteriškus spenelius.

„Jaudulys pamačius krūtų spenelius kyla tik todėl, kad visuomenėje yra nusistovėjęs požiūris, kad tai yra viena intymiausių kūno dalių ir moteris privalo ją slėpti – lyg ji būtų kažkuo ypatinga. O iš tikrųjų tai tėra paprasčiausias audinys, kuriam paslėpti reikalingas brangus apatinis trikotažas“, – tuomet sake Michelle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.