Gražuolei aktorei G. Baikštytei smagiau keliauti be vyro (IV)

Aktorė Gražina Baikštytė (62 m.) jau daug metų į svečias šalis išsirengia su drauge, kuri tapo ištikima kelionių palydove. Su moteriška draugija per atostogas smagiau ir patogiau nei su vyru: sutampa interesai, niekas nebamba, o būti kartu visą laiką nėra būtina ir dėl to sąžinė negraužia.

Tenerifėje G.Baikštytė praleido dvi savaites mėgaudamasi juodo smėlio paplūdimiais.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Tenerifėje G.Baikštytė praleido dvi savaites mėgaudamasi juodo smėlio paplūdimiais.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Toma Aleksėjūnaitė

Aug 1, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:41 PM

Neseniai iš Kanarų salynui priklausančios Tenerifės, kur viešėjo jau antrą kartą, grįžusi aktorė G.Baikštytė neslėpė saloje pasidavusi moteriškoms silpnybėms – įsigijo nemažai natūralių grožio priemonių su alavijų ekstraktu ir serumų su gyvačių nuodais, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „Gyvenimo būdas".

„Kadangi saloje nėra muito, su drauge negalėjome atsispirti pagundai įsigyti kvepalų.

Jų pirkimas tapo savotiška atrakcija – kiekvieną dieną leisdavomės mėginti įvairiausių aromatų, kol atostogų pabaigoje įsigijome labiausiai patikusių“, – atostogų įspūdžiais dalijosi aktorė ir pridūrė, kad retam vyrui užtektų kantrybės taip leisti laiką per atostogas.

Viena gražiausių šalyje moterų tituluojama G.Baikštytė patikino, kad jos vyras žinomas kino operatorius Algimantas Mikutėnas (65 m.) neprieštarauja į kelionę žmoną išleisti tik su drauge.

„Tenerifėje visai nepavojinga, negirdėti apie nusikaltimus. Be to, moterys gali būti ramios, kad niekas jų įkyriai nesekios akimis, negriebs už rankos ir pavymui nešūkaus.

Kanarų salose kitaip nei arabiškuose kraštuose, kur vyrai šviesiaplaukes moteris kartais nemenkai išvargina. O Kanaruose sulauki tik mandagaus dėmesio, be blogų kėslų.

Vietos gyventojai – labai šilti ir draugiški“, – tikino be vyro keliaujanti žinoma aktorė.

Tenerife ji susižavėjo prieš septynerius metus, kai čia sutiko Naujuosius metus.

Mieli prisiminimai sužadino norą vėl čia sugrįžti.

Tenerifėje G.Baikštytė praleido dvi savaites, mėgaudamasi juodo smėlio paplūdimiais, maistu ir malonia ramybe.

„Man svarbu per atostogas porą dienų pasimėgauti paplūdimio malonumais, bet po to norisi laiką leisti aktyviau, ką nors pamatyti, aplankyti dėmesio vertas vietas“, – sakė aktorė.

Viešėdama saloje Gražina nusprendė antrą kartą aplankyti praėjusį kartą itin patikusį Loro parką – vieną didžiausių ir įspūdingiausių zoologijos sodų su išpuoselėtais parkais.

„Skubėjau žiūrėti flamingų – tai tokie gražūs, elegantiški paukščiai. Ir prie pingvinų akvariumo galėčiau stovėti valandų valandas ir stebėti, kaip jie krypuoja mažomis kojytėmis, plaukioja, bendrauja tarpusavyje.

Bene labiausiai įsimintinas buvo orkų šou. Tai nepaprastos jėgos ir švelnumo kupini gyvūnai“, – prisiminimais dalijosi G.Baikštytė.

Per dvi atostogų savaites moterys neblogai pažino salą – keliavo į Teidės ugnikalnį ir Maskos kaimelį kalnuose, kuris nėra dirbtinai išgražintas, bet žavus.

Šiaurinėje Tenerifės dalyje esančiame senoviniame San Kristobal de la Lagūnos mieste didžiausią įspūdį paliko ne griuvėsiai ir istoriniai paminklai, o jūros pakrantėje esantys didžiuliai akmenys, išmarginti garsių pasaulio dainininkų veidais.

„Ant akmenų – Madonnos, Michaelo Jacksono ir net Luciano Pavarotti atvaizdai“, – juokėsi G.Baikštytė.

Daug keliaujanti, nemažai šalių aplankiusi aktorė puikiai pažįsta tradicines egzotiškų kraštų virtuves, tad viešėdama Tenerifėje nepraleido progos pasimėgauti juodąja paelija ir tradiciniais salos patiekalais.

Ispaniškoji virtuvė jai – viena mėgstamiausių dėl šviežių produktų, o ypač jūrų gėrybių, kurios Ispanijos regionuose nepakartojamo skonio ir už įkandamą kainą.

Kaskart pasiekusi ispanišką kraštą moteris nepraleidžia progos apsilankyti vietos turguje ir paklajoti neįprastų skonių ir kvapų pasaulyje.

„Nepaprastai skani yra raudona ispaniška „Chorizo“ dešra su džiovintomis rūkytomis paprikomis, jos visada parvežu namiškiams. Ši dešra man netgi skanesnė už garsųjį vytintą kumpį.

Ispanijoje pirmenybę teikiu šviežiai žuviai ir patiekalams iš jūrų gėrybių, juk šaldytų ir pas mus yra“, – mėgstamus ispaniškus produktus vardijo Gražina.

Važiuodama į ekskursiją ir užsukusi į vieną turgų aktorė vos nepavėlavo į turistų autobusą: „Iš turgaus tuščiomis negrįžau, bet į autobusą atbėgau paskutinė!

Nusipirkau alyvuogių – tokių didžiulių, sveriamų, kokių Lietuvoje tikrai nėra.

Jas dar tą patį vakarą suvalgėme viešbutyje, tačiau keletą rūšių ožkų sūrio ir kaktusų uogienės išsaugojau ir parsivežiau namo“, – šypsojosi moteris.

Kodėl jai pirmą kartą iš kelionės nesinorėjo grįžti namo?

Aktorė prisipažino, kad nėra spontaniška keliautoja, gal atvirkščiai – mėgsta viską suplanuoti iki smulkmenų, o atostogas dažniausiai organizuoti jai padedanti dukra, dirbanti gide.

Tačiau pastarosios atostogos, praleistos Tenerifėje, buvo visai kitokios: G.Baikštytė pirmą kartą poilsio planavimo rūpesčius patikėjo kelionių organizatoriams, todėl užliūliuota salos ramybės pirmąsyk nenorėjo grįžti namo.

„Ten tvyro neįtikėtina ramybė, todėl norėjosi, kad atostogos nesibaigtų. Juk žinojau, kad grįžus namo vėl prasidės darbai, reikalai.

Būnant Tenerifėje visi rūpesčiai išgaravo, tarsi pranyko žydrame vandenyje.

Abi su drauge pajutome ilgai ieškotą ramybę“, – su ilgesiu kalbėjo žinoma aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.