Smulkmenos, apie kurias būtina pagalvoti iškylaujant gamtoje

Vasara – poilsio gamtoje metas, ir daugelis mūsų šiuo laikotarpiu tik sulaukę progos skubame į mišką, prie ežero ar į kitą gamtos prieglobstyje įsikūrusią vietą. Tačiau kiekvienai kelionei į gamtą reikia gero pasiruošimo. Jei tinkamai pasirengsite iškylai ir nepamiršite pagrindinių taisyklių, ne tik puikiai praleisite laiką, bet ir nepadarysite žalos gamtai bei nesukelsite nepatogumų aplinkiniams.

Jei tinkamai pasirengsite iškylai ir nepamiršite pagrindinių taisyklių, ne tik puikiai praleisite laiką, bet ir nepadarysite žalos gamtai bei nesukelsite nepatogumų aplinkiniams.<br>123rf nuotr.
Jei tinkamai pasirengsite iškylai ir nepamiršite pagrindinių taisyklių, ne tik puikiai praleisite laiką, bet ir nepadarysite žalos gamtai bei nesukelsite nepatogumų aplinkiniams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2014, 4:38 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:21 PM

„Biržų alus“ pateikia septynis patarimus, padėsiančius visiems mėgautis iškylomis ir išvengti nemalonių problemų.

Patikrinkite orų prognozę

Jei ryte pažvelgę pro langą pamatėte giedrą dangų, ryškiai šviečiančią saulę ir ėmėte spirgėti noru kuo greičiau sprukti iš miesto – puiku. Tačiau nepamirškite, kad orai vasarą keičiasi greitai.

Būtinai internete peržvelkite orų prognozę, o geriausia – kelias skirtingas, kad galėtumėte palyginti. Jei matote, kad gresia lietus, pasiruoškite atitinkamai – pasiimkite lietpalčius, šiltesnę aprangą arba važiuokite ten, kur virš galvos yra stogas.

Susidarykite reikalingų daiktų sąrašą

Net jei esate tikri, jog susikrovėte viską, ko reikia, vis tiek susidarykite sąrašą ir patikrinkite, ar viską, kas jame paminėta, pasiėmėte. Degtukai ar kitas ugnį įžiebti galintis dalykas, priemonė nuo vabzdžių, atidarytuvas, kilimėlis pasitiesti ant žemės – tik keletas dalykų, kurie atrodo elementarūs, bet dažnai yra pamirštami. Be to, susidarytas sąrašas galės tarnauti jums ilgą laiką.

Išsiaiškinkite, kokios taisyklės galioja vietoje, į kurią važiuojate

Pavyzdžiui, nacionaliniuose parkuose ugnį kūrenti leidžiama tik tam skirtose vietose. Netoli vandens telkinių automobilius statyti dažnai yra draudžiama. Alkoholinių gėrimų vartojimas viešose vietose taip pat yra draudžiamas. Išsiaiškinkite, ar jums tikrai nekils problemų ten, kur keliaujate, kad, esant reikalui, spėtumėte pasirinkti kitą vietą, o gal net sodybą.

Mėsą iškyloms ruoškite ir kepkite atsakingai

Namuose prieš iškylą mėsą būtinai laikykite šaldytuve, atokiau nuo jau pagamintų patiekalų. Ją marinuokite sandariai užsidarančiame plastikiniame inde. Įsitikinkite, kad mėsa, kurią kepsite, yra tikrai tinkama kepti aukštoje temperatūroje, ant grotelių ar laužo.

Teisingai supakuokite maistą

Visų pirma, venkite greitai gendančių maisto produktų (majonezas, jogurtas, kiaušiniai ir t. t.), jei turite galimybę, iškylose naudokite šaltkrepšį. Verčiau naudokite plastikinius indus, o ne popierinius ar plastikinius maišelius – jie gali lengvai įplyšti. Stenkitės, kad jau paruoštas vartoti maistas jokiomis aplinkybėmis neturėtų kontakto su žalia mėsa.

Šiukšlių nemėgsta niekas

Jokiu būdu nepamirškite įsidėti šiukšlių maišų, o po iškylos juos panaudoti pagal paskirtį.

Nepalikite tuščių stiklinių ar plastmasinių butelių. Laikykitės auksinės taisyklės – palikti aplinką gražesnę negu radote.

Nepamirškite, kad esate ne vieni

Jeigu vykstate į vietą, kurioje netoli jūsų bus ir jūsų kompanijai nepriklausančių iškylautojų, nepamirškite, kad jūsų keliamas triukšmas gali jiems trukdyti. Jei kartu vežatės šunį, taip pat pasirūpinkite, kad jis nelakstytų palaidas, netoli esant pašaliniams. Gerbkite kitus, ir jie gerbs jus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.