Moteris pliaže: kaip atpažinti, kokios ji tautybės?

Paplūdimio apranga daug ką pasako apie poilsiautojų stiliaus įpročius ir mąstyseną, teigia Oliveris C. Schillingas leidinyje „Die Welt“. Jūsų dėmesiui – tipologija, paaiškinanti, kas ką dėvi paplūdimyje ir kokie yra svarbiausi aksesuarai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-03 12:29, atnaujinta 2018-02-11 13:53

Vokietė

Kokia ji? Jokių eksperimentų. Vokietė mėgsta keliauti į tas vietas, kurios jai gerai pažįstamos. O jeigu jau ji pasirenka kokią nors naują vietą – mat, labai jau viliojančiai atrodė nuolaida rezervuojant vietą iš anksto – tai kelionė turi būti bent jau gerai organizuota. Juk negali būti nieko geriau kaip tada, kada Luidžis jau žino, jog ji mėgsta antroje eilėje nuo jūros pastatytą gultą, o kapučino kavą galima užsisakyti gimtąja kalba.

Ką ji dėvi? Ištisus metus šlamšti pienišką šokoladą, o paskui stebėtis, kad bikinis prastai guli. Vokietė prieš atostogas patiria nuolatinį stresą. Galų gale ji padaro išvadą, kad visos problemos – dėl prasto apšvietimo pasimatavimo kabinoje, bet tai nepadeda. Tenka slėpti problemiškas zonas.

Todėl ji su malonumu lenda į plačią ilgą palaidinę ir stilingas Capri kelnes, įsispirdama į žinomo prekės ženklo basutes. Štai ir viskas – galima vykti į paplūdimį. Praktiškos vokietės niekada ten nesineš žinomo dizainerio rankinės (žr. „Rusė“). Juk į ją gali pripustyti smėlio. Tiks ir drobinis krepšelis. Tačiau svarbiausias vokietės aksesuaras paplūdimyje visai ne tas – tai apsauginis kremas nuo saulės.

Rusė

Kokia ji? Jeigu rusės neegzistuotų, tektų jas pramanyti. Kadangi, savaime suprantama, atostogauti juk važiuoji ne tik tam, kad paskaitytum gerą knygą ir pasiskrudintum saulėje. Ne – paplūdimio gyvenimas yra tarsi kokia muilo opera. O jos pagrindinės herojės – iš Rusijos.

Moterys, kurios buvo sugalvotos maudymui šampano pursluose, kurios tobulai įvaldė nuotaikos kaitaliojimo paletę nuo lengvabūdiškos iki svajingos. Jeigu paplūdimyje rusės, tai frazė „į kitus pasižvalgyti ir save parodyti“ staiga vėl įgauna prasmę. Kas dar prašo paplūdimyje nešiko pastatyti skėtį pirmoje eilėje ir už paslaugą pakloja visą krūvą kupiūrų?

Ką ji dėvi? Rusės mėgsta užsivilkti visai nedaug – bet puošybos elementų turi būti daug. Žodis „rėkiantis“ čia visai ne keiksmažodis, o komplimentas. Ir vis dėlto, negalima nepripažinti, kad net ir rusės perėjo prie vakarietiškų statuso simbolių ir daugiau nebesistengia puikuotis rankinėmis su garsių dizainerių logotipais.

Greičiau jau minimalistinės „Céline“ rankinės dabar pasidarė madingos kaip silikoninės krūtys. Žengiama koja kojon su laiku, tačiau rusėms didelė laimė parodyti, ką turi. Nuobodulio apimtos jos gali nusviesti dizainerio rankinę į smėlį. Nors už ją, tikriausiai, paklota krūva pinigų. Na, o visa kita – kaip ir anksčiau: kulnai aukšti, sijonai trumpi, lūpos putlios.   Britė

Kokia ji? Kas nori pamatyti, kokią naudą duoda privalomas mokyklinės uniformos nešiojimas, turi pasižiūrėti į brites. Kadangi kiekviena nori atrodyti nepakartojamai, daug dėmesio skiria detalėms, leidžiančioms išsiskirti iš kitų uniformuotų asmenų. Tai, kas puikiai tinka prie matematikos kontrolinių darbų ir fizikos formulių, yra taip pat ir stiliaus garantas per atostogas. Nesvarbu, ar tai būtų merginų kompanija Magalufo kurorte Maljorkoje, ar rinktinė publika, lėbaujanti Mykonos saloje (Graikijos Kiklados salynui priklausanti sala – Red.) – brites jungia individualus, dažniausiai labai margas išorinis vaizdas.

Ką ji dėvi? Pasaulis gali sugriūti, bet britės niekada neatsisakys savo High Heels (angl. „aukštakulnių“- Red.). Jie joms priklauso kaip Karalienei mojanti ranka. Nesvarbu, ar tai vakarėlis, ar šiaip išėjimas pasivaikščioti. Kiekviena britė nori būti kaip Kate Moss – „roko kalės“ ir paplūdimio gražuolės hibridas.

Privalomi aksesuarai – daug grandinių ir didžiuliai akiniai nuo saulės. Jeigu kalbant apie aksesuarus lemiamą reikšmę turi žodis „ daugiau“, tai kalbant apie rūbus – „mažiau“: kuo trumpesni sijonėliai, prigludę prie viršutinio rūbo, arba siauri džinsai, paįvairinti visokiausiais aksesuarais.

Prancūzė

Kokia ji? Jeigu jūs pamatysite paplūdimio bare sėdinčią moterį, kuri pietų metu užkandžiauja vynuogių keke dar ir užsigerdama taure rožinio vyno, galite neabejoti – prieš jus prancūzė. Pasigardžiavimas ir grožis vienas kitam neprieštarauja – tokia siunčiama žinia. Prancūzė visada šiek tiek nuobodžiauja ir visuomet šalta. Apie tai, kad ji pralaukė penkias valandas spūstyje nuo Paryžiaus iki Žydrosios pakrantės, aišku, niekam nepasakoja.

Ką ji dėvi? Hipiška, pardon, bohemiška elegancija – prancūzių stilius paplūdimyje. Margaspalvės tunikos, blizgančios basutės, daug bižuterijos ir kas nors su „Chanel“ prekės ženklu – prancūzė paplūdimyje mato podiumą. Ji niekada čia nepasirodys apsirengusi prastai ar – neduok Dieve! – praktiškai. Ji netgi Bincą Riugeno saloje (vok. Binz auf Rügen – Vokietijos pajūrio kurortas – Red.) pavers mažyčiu Saint-Tropez`u.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.