Rugpjūčio 5-oji. Rublio išspyrimo ir Tarptautinė atleidimo diena

Šiandien absoliučiai nuostabi, kiekvienam lietuviui ypač aktuali diena ir proga gerai pasijusti – Tarptautinė atleidimo diena. Atleisk tiems, kurie suklydę ar per kvailumą tave įskaudino ir iškart pasijusi geriau – juk tik dabar galėsi atleisti ir sau už panašias nuodėmes.

Gal ir ne patys gražiausi pinigai, bet ar gali būti kas nors baisiau už rublį?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gal ir ne patys gražiausi pinigai, bet ar gali būti kas nors baisiau už rublį?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Aug 4, 2014, 6:56 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:22 PM

kauniečiams šiandien šventė. 1931 m. Kaune oficialiai atidarytas Žaliakalnio keltuvas, kuris jau rugpjūčio 8 d. pradėjo kelti visus norinčius. Vokiečių kompanijos „Curt Rudolph“ įrengto keltuvo statyba rūpinosi prezidentas Antanas Smetona ir tuometinis burmistras Juozas Vokietaitis. Gerai pastatė, su kuo ir sveikiname vienas kitą.

Lietuvia švenčia 23 metus be rublio. 1991 m. atsisakant Sovietinių rublių įvesta pirmoji laikina Lietuvos valiuta – bendrieji talonai. Tiesa, iki 1992 m. spalio už prekes reikėjo mokėti tiek pat rublių ir tiek pat talonų, bet gera pradžia irgi verta paminėjimo. Liaudyje, tuometinio premjero garbei, talonai buvo praminti vagnorkėmis.

Ir trispalvės olimpiadoje dienos nevalia užmiršti. 1992 m. pirmą kartą olimpinėse žaidynėse iškelta Lietuvos trispalvė ir sugrotas Lietuvos himnas. Už tai turime padėkoti atletui Romui Ubartui, kuris Barselonoje diską nusviedė 65,12 m, tapo žaidynių nugalėtoju, tad apdovanojimų metu grojo taip neseniai atgautas mūsų himnas.

Kroatijoje švenčiama pergalės, padėkos ir Tėvynės gynėjų diena. Šią dieną 1995 m. Kroatijos armija sėkmingos operacijos metu užėmė Knin miestą ir taip padarė galą apsiskelbusios serbų mažumos valstybės Kroatijoje, Serbų Krajinos respublikos, egzistavimui.

Burkina Fasas švenčia nepriklausomybės dieną. Nepriklausomybę Aukštutinė Volta atgavo nuo Prancūzijos 1960 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.