Rugpjūčio 6-oji. Atominės bombos ir kojų pirštukų diena

Kiekvienais metais rugpjūčio 6 d. – atominės bombos dieną – Hirošimoje (Japonija) vyksta Taikos memorialo ceremonija. Prisimenamos visos miesto atominio bombardavimo aukos ir dar kartą pasižadama siekti tik taikos. Būtent šią dieną 1945 m. JAV bombonešis numetė ant Hirošimos 4 tonas svėrusią, 15 kilotonų galios atominę bombą „Mažylis“. Tai buvo primityviausios konstrukcijos „vamzdinė“ atominė bomba. Hirošimoje ji pražudė 130–150 tūkst. žmonių. Taigi, už taiką ir prieš mirtį.

Šiuo metu televizorius mus taip aršiai kankina priemonių nuo grybelio reklamomis, kad beveik ir užmiršome, kokie mieli gali būti tie kojų piršteliai.<br>123rf nuotr.
Šiuo metu televizorius mus taip aršiai kankina priemonių nuo grybelio reklamomis, kad beveik ir užmiršome, kokie mieli gali būti tie kojų piršteliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-08-05 13:04, atnaujinta 2018-02-11 13:08

Gerbiantys savo kūną ir net mažiausius bei, atrodytų, ne tokius jau ir reikalingus jo organus su džiaugsmu paminės Kojų pirštukų judinimo dieną. Pagerbk mažuosius savo kūno darbininkus-kankinius, kurie per didžiausius karščius nieko nematydami kojinėje ir kęsdami ne visada malonų kvapą dirba suteikdami eisenai tiek grakštumo, kiek jau jo yra. Taigi, šiandien išvesk juos pasivaikščioti gryname ore be jokių kojinių ir pajudink po vieną – taip bent parodysi, kad prisimeni ir vertini jų darbą!

Pagal Naująjį Testamentą šiandien Jėzus ant Taboro kalno atsimainė prieš apaštalus. Taip Dievas apaštalams nurodė savo sūnų ir pranešė apie būsimas Kristaus kančias. Šis įvykis krikščionims toks pat svarbus, kaip ir pats Kristaus nukryžiavimas. Taigi, tikintieji tikrai sugalvos ką veikti.

1926 m. plaukikė iš JAV Gertrude Ederle tapo pirmąja moterimi pasaulyje, perplaukusia Lamanšo sąsiaurį. Na, gerai – nei ten toli, nei labai šalta, tačiau nežengus pirmojo žingsnio nebūns ir pirmojo skrydžio. Taigi, už tas moteris, kurios pirmosios patikėjo, kad jos gali.

Bolivijoje švenčiama nuo Ispanijos 1825 m. atgautos nepriklausomybės diena. Jamaikoje – irgi Nepriklausomybės diena – ją 1962 m. atgavo nuo Jungtinės Karalystės.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose – šeicho Zayedo bin Sultano Al Nahyano žengimo į sostą metinės (valdė nuo 1966 iki 2004 m.). Būtent jis buvo pagrindinis Jungtinių Arabų Emyratų sukūrimo iniciatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.