Kaitra trauksis iš Lietuvos, kitą savaitę – vasaros lūžis

Pastarąsias keletą savaičių Lietuvą alinę karščiai skaičiuoja paskutines dienas. Kaitra pamažu slūgsta, o artimiausiomis dienomis - ketvirtadienį ir penktadienį - ją pamažu keis vasariškai šilti orai. Gaiviau jau bus pajūryje ir Žemaitijoje - 24 laipsniai. Tiesa, rytinėje Lietuvos dalyje oras dar įkais iki 30 laipsnių.

Sinoptikų duomenimis, savaitgalį poilsiautojai taip pat dar galės pasidžiaugti šiltais orais - pranašaujama 27-29 laipsnių šiluma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sinoptikų duomenimis, savaitgalį poilsiautojai taip pat dar galės pasidžiaugti šiltais orais - pranašaujama 27-29 laipsnių šiluma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2014, 2:53 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:34 PM

Sinoptikų duomenimis, savaitgalį poilsiautojai taip pat dar galės pasidžiaugti šiltais orais - pranašaujama 27-29 laipsnių šiluma. Pirmadienį termometro stulpelis gali pakilti ir iki 30 laipsnių karščio.

Tai, ko gero, bus paskutinė itin karšta vasaros diena - vėliau sinoptikai pranašauja gerokai vėsesnius ir lietingus orus.

„Skaičiavimai dar išankstiniai, gali būti pataisymų, - perspėja sinoptikė Alva Nagelytė.

Anot jos, nuo antradienio įsigalės žemo slėgio laukas, kuris atneš lietingus orus, debesis, o šiluma jau atsisveikins.

„Numatomas staigus lūžis - pirmadienio vakare, antradienio naktį priartės šaltas frontas. Įsigalės gaivesnė oro masė, o karščio ir šilumos banga atsitrauks - ji bus nustumiama į pietus ir pietryčius", - sakė A.Nagelytė.

Antradienį vis dažniau palynos, temperatūra sieks nuo 22 iki 25 laipsnių šilumos, o trečiadienį, kurį taip pat lydės lietūs, bus gerokai vėsiau - jau tik 20-22 laipsniai šilumos.

Kokia bus Žolinė? Sinoptikai džiugių naujienų neturi. Pranašaujami lietingi orai, o ir termometro stulpelis aukštai nekils - bus tik 20 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.