Per tropinius karščius atsigaivinti padės gaspačio (receptas)

Per karščius patariama gerti daug vandens. Tad pietums puikiai tinka šalta pomidorų sriuba gaspačio. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:39 PM

Gaspačio (4 asmenims)

Reikės:

1 kg pomidorų, supjaustytų gabalais;

1 trumpojo pjaustyto agurko;

1 raudonosios supjaustytos saldžiosios paprikos;

1 raudonojo supjaustyto svogūno;

3 susmulkintų česnako skiltelių;

3 riekelių supjaustytos padžiūvusios šviesios duonos nupjauta pluta;

2 šaukštų acto;

tabasko padažo;

druskos;

pipirų.

Papuošimui:

po 2 šaukštelius kiekvienos smulkiai sukapotos daržovės: pomidoro, agurko, raudonosios paprikos, raudonojo svogūno;

2 šaukštelių smulkiai sukapotų petražolių;

1 šaukštelio citrinos sulčių;

1 šaukšto alyvuogių aliejaus;

druskos;

pipirų.

Visas sriubai skirtas daržoves ir duoną sudedame į maišytuvą, įpilame puodelį šalto vandens (250 ml) ir sutriname iki vientisos masės. Pabaigoje supilame actą, pagardiname druska ir tabasko padažu. Uždengtame inde šaldome mažiausiai dvi valandas, bet geriausiai – pernakt, kad skoniai susimaišytų.

Nedideliame indelyje sumaišome visus papuošimui skirtus ingredientus, pagardiname druska, pipirais.

Prieš pateikiant gerai išmaišome gaspačio, supilstome į dubenėlius arba puodelius (galima stikliukus), ant viršaus dedame po šaukštelį paruoštų kapotų daržovių ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.