Vėl šurmuliuoja „Šiaulių Monmartro Respublikos“ festivalis

Trečiadienį Šiauliuose prasidėjo keturias dienas truksiantis 11- asis tarptautinis festivalis "Šiaulių Monmartro Respublika".

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Aug 6, 2014, 11:57 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:19 PM

Per festivalio atidarymo ceremoniją Šiaulių „Laiptų galerijoje“ koncertavo jaunųjų muzikantų grupė "Ritmas kitaip", įvyko dailininkų - plenero dalyvių cecho pristatymas.

Susirinkusieji buvo pakviesti į Aleksandro Vozbino (Vilnius) tapybos parodos "Tarp matomo ir nematomo" atidarymą bei galėjo paklausyti Augustės Emilijos Janonytės (smuikas) ir Max Bilbe (Jungtinė Karalystė) - (fortepijonas) koncerto.

Jau vienuoliktą kartą festivalį „Šiaulių Monmartro Respublika“ rengiančios Šiaulių „Laiptų galerijos“ direktorė Janina Ališauskienė pažadėjo, kad festivalis šiauliečiams ir miesto svečiams suteiks galimybę linksmai ir turiningai praleisti laiką.

J.Ališauskienė pasidžiaugė, kad festivalyje sutiko dalyvauti daug žymių dailininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos ir Baltarusijos. Kai kurie jų į Šiaulius atvyko pirmą kartą.

Menininkai lankytojams yra paruošę ne tik klasikinių, bet ir modernių darbų, kurie turėtų patenkinti net išrankiausiųjų meno mylėtojų skonį.

Per romantišką poezijos ir muzikos naktį Marinos Cvetajevos eiles skaitys Monika Šaltytė, saksofonu gros Gediminas Brūzga, o lietuviškus meilės romansus atliks folkloro ansamblis „Salduvė“.

Festivalyje „Šiaulių Monmartro Respublika 2014“ ketina dalyvauti apie 30 menininkų iš įvairių Lietuvos miestų bei užsienio šalių.

Be jau minėto A.Vozbino savo kūriniais festivalio lankytojos pradžiugins ir menininkai: Vilmantas Dambrauskas, Viktorija Iljina, Vladas Jonas Ščeponas, Aldis Klavinš, Rolands Gross, Ilgvars Zalans, Sarmite Caune ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.