Rugpjūčio 8-oji. Pasaulinė orgazmo diena

Ką šiandien švęsti, matyt, nė nereikia galvoti. Graikiškai „orgao“ reiškia „degti aistra“. Prancūzai orgazmą vadina „mažąja mirtimi“, namo kaimynai – ištvirkavimu, „Kama Sutros“ autoriai, atrodo, jį laikė akrobatinių triukų visuma, o mes?.. Ai, jį ne vadinti, vaidinti ar laikyti – jį patirti reikia! Ir tik neklauskite mūsų, kaip šią dieną švęsti – nusivilsime…

Organizatoriai sako, kad jiems nerūpi kaip, kodėl ir su kuo, svarbu, kad visiems būtų orgazmas geras. O jei visiems bus gerai, tai išnyks Žemėj karai... Fe, susirimavo, kaip prastai...<br>123rf nuotr.
Organizatoriai sako, kad jiems nerūpi kaip, kodėl ir su kuo, svarbu, kad visiems būtų orgazmas geras. O jei visiems bus gerai, tai išnyks Žemėj karai... Fe, susirimavo, kaip prastai...<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-08-07 19:49, atnaujinta 2018-02-11 11:41

Na, o jei net tai jūsų nedomina, primename, kad šiandien Tanzanijoje - Fermerių, o Taivane – Tėvo diena. Ir vienoje ir kitoje šalyje dienos priežastis ta pati – aštuntojo mėnesio aštuntosios dienos, t. y. 8.8, skambesys. Tanzanijoje „8-8“ tariama „Nane Nane“ ir reiškia kažką susijusio su fermeriais, o Taivanyje „8-8“ tariama „Ba Ba“, o tai mandarinų kalba reiškia „tėvą“.

1908 m. lėktuvą jau kurį laiką tobulinę, tačiau viešai niekam savo skrydžių nedemonstravę broliai Wrightai pagaliau nutarė išsklaidyti nepasitikėjimo debesis ir įrodyti, kad jie nėra šarlatanai. O tuo juos kaltino ir Europos moksliniai žurnalai, ir JAV valdžia. Arklių lenktynių trasoje prie Le Mano miestelio (Prancūzija) buvo surengta pirmoji vieša jų lėktuvo skrydžio demonstracija. Nors šią dieną ore Vilberis Wrightas išbuvo tik 105 s, publika buvo sužavėta, o kritikai puolė atsiprašinėti. O mes orgazmo dieną galime švęsti ir dieną, kuomet Europos padangė prarado savo nekaltybę…

1929 m. Vokietijos dirižablis „Graf Zeppelin“ pradėjo kelionę aplink pasaulį. Visas skrydis su sustojimais užėmė 21 dieną, 5 val. ir 31 min. Per tą laiką vandenilio pripildytas dirižablis įveikė 33 tūkst. 234 km. Svarbiausia, kad tąkart viskas baigėsi gerai, ką ir švenčiame.

1991 m. pradėjus įtampos lynų remonto darbus nuvirto viena aukščiausių kada nors pasaulyje pastatytų konstrukcijų - Varšuvos radijo bokštas. Aplenkė šį 1970 m. pastatytą 646,38 m. aukščio statinį tik Jungtiniuose Arabų Emyratuose 2010 m. pastatytas dangoraižis Burj Kalifa. Švęsti virtimo lyg ir nėra kodėl, bet pasidžiaugti, kad kaimynai tokį rekordinį daikčiuką turėjo – galima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.