Jonava švęs 264 metų gimtadienį

Savaitgalį Jonava švęs savo 264 metų gimtadienį.<br>Organizatorių nuotr.
Savaitgalį Jonava švęs savo 264 metų gimtadienį.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

2014-08-08 15:09, atnaujinta 2018-02-11 11:24

Jau šį savaitgalį Jonava švęs savo 264 metų gimtadienį. Po Liūto ženklu gimęs miestas, lyginant su kitais, tėra dar tik tarsi žengiantis pirmuosius pilnametystės žingsnius. Ne vienas Jonavos kaimyninis miestas savo amžių skaičiuoja ne vienu ir ne dviem šimtmečiais.

Jonavos miesto šventė šiemet organizuojama ketvirtąjį kartą. Ketvirtukas ir lydės šių metų renginį – šventinės zonos išsidėsčiusios keturiose miesto vietose: parke prie meno mokyklos, krašto muziejuje, Sąjūdžio aikštėje ir rekreacinėje zonoje prie Neries.

Eisenoje – rekordinis dalyvių skaičius

Tradicija tampanti šventinė įmonių, organizacijų, bendrovių, klubų, asociacijų eisena yra puiki ir nuotaikinga miesto gimtadienio šventės dalis.

Eisenos dalyviai sustos Santarvės aikštėje, kur rajono meras iškilmingai pakels miesto vėliavą,  bus padėtos atminimo gėlės prie Abraomo Kulviečio paminklo, Jeronimo Ralio kapo, Petro Vaičiūno paminklinio akmens.

Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos Mokomojo pulko kariai  dalyvaus akcijoje „Mes mylim Jonavą!“. Vyrai sustos aikštėje suformuodami meilės simbolį – širdį.                                                Šventinėje eisenoje šiais metais dalyvaus  virš  30 organizacijų. Lyginant su ankstesniais metais, tai – rekordinis skaičius.

Originaliausiai save pristačiusios, garsiausios, masiškiausios  šventinėje eisenoje  dalyvavusios organizacijos bus apdovanotos simbolinėmis dovanomis.

Žaidimai – nuo vaikiškų iki karinių

Sąjūdžio aikštėje nuo 13 iki 16 val. vyks 10 metų jubiliejų švenčiančio automobilių sporto klubo „Žaibelis“ renginiai.

Žiūrovų laukia mini elektromobilių „Mini Drag 2014“ varžybos, žaibiškiausio vairuotojo rinkimai.

Vairuotojo, kuris geriausiai žino eismo taisykles ir sugebės virtuoziškai valdyti automobilį,  lauks net 500 Lt prizas.

Taip pat „Žaibelis kvies į  motoakrobato  Skruzdėliuko pasirodymą, automoto sporto technikos parodą ir kitas pramogas ne tik vyresniems, bet ir mažiesiems.   

Įvairios pramogos  vyks ir  parkelyje prie miesto bažnyčios. Čia įsikurs  batutai ir „Adrenalino“ atrakcionai. Vaikučiai ir jų tėveliai galės dalyvauti išminavimo, mini krepšinio, šaudyklos, kvizo  ir kreivų veidrodžių žaidimuose.

Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras pakvies į Elfų akademijos užsiėmimus, kur bus mokoma įvairių magijos triukų, vyks  vaikiškų  gatvės šokių pamokėlės,  o kūrybinius gebėjimus bus galima pademonstruoti kuriant  eilėraštį „Mylim Jonavą labai...“                                                                                                      Mechanizuotos pėstininkų brigados  „Geležinis Vilkas“ kariai žaidimuose „Minos laikymas“, „Granatų mėtymas“  ir  karinėse estafetėse  siūlys išbandyti  taiklumą, ištvermę, sumanumą, reakciją.

Sąjūdžio aikštėje kariai parodys, kaip vykdoma operacija „Pasala“.  Joje dalyvaus pėstininkai,  sunkvežimiai,  bus naudojamos dūminės- mokomosios minos, šaudoma iš netikrų šovinių. Šventinėje programoje dalyvausiantys kariškiai jonaviečių prašo laikytis saugaus atstumo.

Sąjūdžio aikštėje Lietuvos viešojo saugumo tarnyba prie vidaus reikalų ministerijos parodys kinologų grupės ir pareigūnų rikiuotės programas.

Krašto muziejaus darbuotojai kvies  apsilankyti muziejuje ir daugiau sužinoti apie Jonavos miesto įkūrėjus Kosakovskius. Vaikučiai galės pasigaminti Kosakovskių herbą, o vyresnieji  – sukurti ir pasigaminti savo šeimos herbą.

Sporto entuziastus Kūno kultūros ir sporto centras  ragina sportuoti: parkelyje prie meno mokyklos vyks  krepšinio baudų mėtymo turnyras bei svarmens kilnojimo rungtynės, centro  patalpose vyks šaškių varžybos,  o prie Neries – paplūdimio  tinklinio varžybos.

Už Jonavos  praeitį, kuri turi išties gilią ir įdomią istoriją, už Jonavos dabartį, už laiką, kuriame esame čia ir dabar bei už Jonavos ateitį, kad ji būtų lengvesnė, tvirtesnė, šviesesnė bus iššautos šventinės salvės.

Koncertinėje zonoje – ne tik koncertai

Sąjūdžio aikštėje bus apdovanojami Jonavos šviesuoliai, vyks koncertas. Šventės vedėjai – Juozas Liesis ir Marijus Žiedas.

Koncertuos vokalistė  Ilona Pliavgo  ir styginių kvartetas „Archi Quartett“. Pirmą kartą miesto šventės metu didžiojoje scenoje vyks protmūšio  „Už Jonavą“  varžybos.

Varžybose dalyvaus Suaugusių švietimo centro komanda ir jungtinės Jonavos jaunimo pajėgos, susibūrusios į komadą „Nelaužyk striukės“.

Nuo 14 val. prie didžiosios estrados organizuojamoje akcijoje „Dėlionė iš porolono“ visi norintys galės dėlioti miesto simbolį – gulbę.

Pailsėti  po azartiškojo protmūšio ir pajudėti šokio ritmu kvies klubo „Bonus“  šokėjai ir grupė „Rollikai“. Po jų – Irenos Starošaitės koncertas. Šventinį vakarą užbaigs muzikos ir pirotechnikos šou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.