Pametėte kelionių lagaminą? Jis bus parduotas su visa manta

Ar kada nors esate susimąstę, kur patenka oro uoste pamesti ir likimo valiai palikti lagaminai? O gal esate patys kada nors palikę savo kelioninius krepšius Londono Hithrou oro uoste? Jei taip, tuomet yra didelė tikimybė, kad jūsų lagaminas buvo parduotas kiekvieną mėnesį vykstančiame Grisbio aukcione.

Gausybė keliautojų, oro uoste palikę lagaminą, jo net nepasigenda.<br>123rf nuotr.
Gausybė keliautojų, oro uoste palikę lagaminą, jo net nepasigenda.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 1:21 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:27 AM

Du kartus per mėnesį Grisbio aukcione, kuris yra įsikūręs pietinėje Londono dalyje, yra parduodama apie 200 pamestų kelioninių krepšių. Čia žmonės turi galimybę pigiai įsigyti ne tik likimo valiai paliktus lagaminus, bet ir mantą, likusią viduje, rašo dailymail.com

Pirkėjai lagaminuose gali tikėtis rasti tik kelioninius drabužius - elektroniniai daiktai, batai, kosmetika, muzikos instrumentai ir papuošalai yra pardavinėjami atskirai.

Įdomiausia šio aukciono dalis yra ta, kad prieš pirkėjui įsigyjant kažkam priklausiusį kelioninį krepšį, jo turinys neatskleidžiamas. Kas žino, gal kuriam nors pirkėjui pasitaikys galimybė įsigyti vieną iš įžymybių pamestų lagaminų...

Parduodamų kelioninių krepšių kataloguose yra pateikiamas tik lagamino aprašymas, ir tokios detalės, kaip moteriški ar vyriški rūbai yra jo viduje.

Christine Sacrett, 62 metų aukciono įkūrėja, tikina, kad per keturiasdešimt metų teko išpakuoti įvairiausios mantos - nuo apskretusių puodų iki vestuvinių suknelių.

Ardis Smithas, dažnas aukciono lankytojas, neretai nepraleidžia progos apsilankyti Grisbio aukcionuose. Vyras pasakoja, kad vieną kartą už 6 svarus (26 litus) pirktą vaiko vežimėlį internete jis pardavė už daugiau nei 140 svarų (600 litų).

Statistika parodė, kad per metus pasaulio oro uostuose paklysta beveik 23 milijonai kelioninių lagaminų. Iš jų 654 tūkstančių niekas neatsiima.

Aukciono įkūrėja tvirtina, kad šiuo metu pamestų lagaminų skaičius yra gerokai sumažėjęs. Christine dar pamena dienas, kai 2007 metais į Londono Hitrou oro uostą tekdavo važiuoti kartą per savaitę ir kaskart parsivežti pilnutėlaitį autobusą kelioninių krepšių.

Parengė Gabrielė Povilaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.