Rugpjūčio 11-oji. Majų kalendoriaus ir Prezidento pokšto diena

3114 m. pr. Kristų – prasidėjo garsusis majų kalendorius, kuris, sėkmingai ir be niūrių pasekmių pasibaigė 2012 m. gruodžio 21 d. Ko stebėtis – šiais laikais niekas nesivargintų nė pusės tokio ilgio sudarinėti. O jei rimtai, pagal šį kalendorių iki Kolumbo atvykimo gyveno faktiškai visos Amerikos civilizacijos, tad įvykį paminėti reikia.

Kažkodėl kirba įtarimas, kad šiandien iš prezidentų galima tikėtis tik labai nejuokingų pokštų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kažkodėl kirba įtarimas, kad šiandien iš prezidentų galima tikėtis tik labai nejuokingų pokštų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Aug 8, 2014, 5:36 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:18 AM

1984 m. prezidentas Ronaldas Reaganas visai nesijuokė, kai netyčia įvedė Pokštų dienos tradiciją prikalbėjęs per radiją apie Rusijos bombardavimą – dar neprasidėjus oficialiai laidai vyras manė, kad mikrofonas išjungtas, ir bandydamas garsą rėžė: „Pradedame bombardavimą po penkių minučių.“ JAV vos nekilo panika, Sovietų Sąjungoje kilo ir panika, ir pasipiktinimas. Užtat dabar, jei esi prezidentas, gali juokauti kaip tinkamas. Na, o jei nesi, lieka mėginti klausantis niūrių prezidentų kalbų ir pažadų išgirsti šmaikščių gaidų.

1935 m. Kaune prasidėjo pirmasis Pasaulio lietuvių kongresas, kuris truko iki rugpjūčio 17 d. Idėją surengti po pasaulį emigracijos išblaškytų lietuvių susitikimą kilo Draugijai užsienio lietuviams remti. Idėja gera, todėl tęsiama ir dabar.

Jungtinių Tautų patvirtinta Tarptautinė Adamo Hedgeso diena. Tiesa, taip ir nesugebėjome išsiaiškinti, kokio Adamo ir už ką – gal mes tamsuoliai, o gal JTO ne visuomet žino, ką mini. Gal tai gamtos mylėtojas ir gidas iš Botsvanos? O gal golfo žaidėjas iš JAV? Tiek to – svarbu proga yra.

1920 m. Pasibaigė Latvijos išsivadavimo karas su Rusija. Šalys pasirašė taikos sutartį, kuria Rusija atsisakė pretenzijų į Latvijos teritoriją. Sveikiname brolius baltus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.