Vasariški karščiai skaičiuoja paskutines dienas

Brandžios vasaros orai Europoje ne visiems teikia džiaugsmą ar ramų poilsį. Balkanuose užsitęsusios liūtys sukėlė katastrofinius poplūdžius, nusinešusius net žmonių gyvybę. Didelės gyvenamosios teritorijos užlietos vandeniu, rašo „Lietuvos rytas".

Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

Aug 8, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:27 AM

Priešingoje Europos dalyje sausringa ir karšta. Kyla rūpesčių dėl didelių miškų gaisrų. Ties šiaurės poliaračiu daug karščiau nei Vakarų ar Vidurio Europoje. Temperatūra Suomijos šiaurėje, Kolos pusiasalyje siekia 30 laipsnių karščio ir daugiau, kaip ir Viduržemio jūros pakrantėse.

Gal nereikėtų pernelyg skųstis užsitęsusiais karščiais ar žadamu, bet nesulaukiamu lietumi?

Vasaros liko nedaug. Ir karštis jau sumažėjo, ir lietus šalyje pasirodo kasdien. Net ledukų sulaukiame. Tik vasaros debesys daugiau linkę augti į aukštį, o ne į plotį, todėl lietus vienu metu nepalaisto didesnių plotų.

Dar truputį kantrybės, ir gal jau penktadienį ar šeštadienį sulauksime gaivinančio lietaus.

Orų situacija Lietuvoje ir toliau išlieka palanki lietaus kamuoliniams debesims formuotis, ypač popietinėmis valandomis.

Penktadienį trumpi lietūs su perkūnija numatomi didesnėje šalies dalyje. Bet ir vėl vietomis lis gausiai, kitur iškris vos keli lašai.

Kaip ir ankstesnėmis dienomis, kai kur iškris kruša, pūstelės stiprus vėjo gūsis.

Žemaitijoje temperatūra sieks 24–27, rytiniuose rajonuose termometrai rodys 28–30 laipsnių.

Šeštadienį orai mažai keisis. Tik dieną jau ir rytiniuose rajonuose bus gaiviau. Daug kur praūš trumpi lietūs su perkūnija.

Oro temperatūra naktį svyruos tarp 15 ir 19, dieną – tarp 23 ir 28 laipsnių.

Sekmadienį lietaus tikimybė jau sumažės.

Pirmadienį termometro stulpelis gali pakilti ir iki 30 laipsnių karščio. Antradienį vis dažniau palynos, temperatūra sieks nuo 22 iki 25 laipsnių šilumos, o trečiadienį, kurį taip pat lydės lietūs, bus gerokai vėsiau - jau tik 20-22 laipsniai šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.