Kelionių ekspertas Makalius svajoja apie savo paties atostogas

Kelionių ekspertas Rimvydas Širvinskas-Makalius (23 m.) šiuo metu gyvena „ant lagaminų“. Vis dėlto kone visą pasaulį apkeliavęs vaikinas apie tokį savo pomėgį vaikystėje negalėjo nė pasvajoti, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Keliauti į užsienį Rimvydas pradėjo tik sulaukęs paauglystės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Keliauti į užsienį Rimvydas pradėjo tik sulaukęs paauglystės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 9, 2014, 4:46 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:37 AM

Kaip ir daugelis lietuvių, per vasaros atostogas jis apsilankydavo Palangoje arba Šventojoje. Savaitgaliais Rimvydas su tėvais išvykdavo į kaimą pas artimuosius. Iki paauglystės jo atostogos buvo kuo paprasčiausios.

Rimvydas patikino, kad jei turėtų vaikų, jis ir jiems planuotų paprastas, neprabangias atostogas: „Planuočiau jas iš pradžių kuo paprastesnes, nes prie gero labai greitai priprantama. Aš labai džiaugiuosi, kad aš ir mano šeima iš pradžių atostogaudavome Lietuvoje. Tada išvažiavome į Latviją, po to į Slovakiją, Kroatiją. Po to dar toliau nuskridome. Vis tolo mano kryptys, didėjo įspūdžiai“.

Pirmą kartą į užsienį Rimvydas išvyko būdamas 12 metų. Tai buvo ekskursija su klase į Latviją.

Per šią kelionę jis ne tik pirmąsyk išvažiavo į užsienį, bet ir pirmą kartą apsilankė vandens parke, pirmą kartą skendo.

Vis dėlto įsimintiniausios kelionių eksperto vaikystės atostogos – 12 dienų kelionė į Kroatiją. Tuomet Rimvydui buvo 13 metų.

„Buvo labai keistas įspūdis, kai įlipus į autobusą gidė pasakė, jog Kroatiją pasieksime po dviejų parų. Buvo neįtikėtina, kad teks važiuoti dvi paras. Užtat pakeliui aplankėme Lenkiją, Čekiją, Slovėniją, Austriją. Per vieną kelionę pamačiau daug šalių.

Tuo metu mano klasės ir kiemo draugai dar niekur nekeliaudavo, todėl po šios kelionės jie buvo priversti klausytis mano įspūdžių visą mėnesį“, – juokėsi R.Širvinskas.

Nors dabar Rimvydas savo kelionių dienoraštyje gali pažymėti apsilankęs įspūdingiausiuose pasaulio kurortuose, Kroatija iki šiol vaikinui yra pati mieliausia aplankyta šalis, jam vis norisi ten nuvykti.

„Vis dėlto kuo daugiau keliauju, tuo labiau suprantu, kad man Lietuva yra pati gražiausia ir pati mylimiausia.

Vaikystėje visada sakydavau, kad užsienyje įdomiau. Dabar suprantu, kad patys įdomiausi vaikystės prisiminimai – tai laikas, praleistas prie Lietuvos ežerų, kaimo turizmo sodybose ar stovyklose“, – patikino Rimvydas.

„Dabar aš svajoju apie atostogas, nes penkerius metus jų neturėjau, – nusijuokė Rimvydas. – Nuo to laiko, kai atsirado Makaliaus projektas, tikrų atostogų aš nebeturėjau, nes mano kiekviena kelionė yra mano darbas. Turiu viską fotografuoti, rašyti straipsnius, ieškoti pigesnių kelionės būdų ir ekskursijų, automobilio nuomos ir panašiai.“ 

Tad labiau už viską R.Širvinskas norėtų paprasčiausių atostogų, per kurias galėtų išjungti telefoną ir netvarkyti jokių darbo reikalų. Jo paties žodžiais sakant, būti nereikalingu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.