Vandens pramogos Lietuvoje: nuo skrydžio raketa iki žygio pelke

Nors vasarą oras Lietuvoje sunkiai prognozuojamas, vos jam tinkamai sušilus ir vėl pasirodžius saulei, žmonės skuba naudotis vasaros teikiamais privalumais.

Vasarą galima išmėginti įvairių ir ekstremalių pramogų. Ar išdrįsite?<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vasarą galima išmėginti įvairių ir ekstremalių pramogų. Ar išdrįsite?<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:06 AM

Šalies gamta, ypatingai vertinama užsieniečių turistų, nepalieka abejingų ir mūsiškių: į gamtą praleisti laisvalaikį važiuoja ir ramybės šalininkai, ir aktyvaus poilsio mėgėjai. Vasarą karštis gena žmones prie vandens, tad veržiamasi į pajūrį, prie ežerų ir kitų vandens telkinių.

Aktyvaus poilsio gamtoje žinovas Saulius Jakutavičius, pastebi, jog poilsiautojai esti dviejų tipų: vieni į gamtą atvyksta tiesiog pailsėti, pabūti ramiai prie vandens.

Kitiems to maža - nori pramogų, aktyviai leisti laiką ne tik gamtoje, bet ir vandenyje.

"Dėl trumpo vasaros sezono Lietuvoje gan sunku organizuoti ilgalaikes vandens pramogas.

Paprastai vasaros sezono pradžia sutampa su laivybos sezono, kuris prasideda nuo birželio 21 dienos ir tęsiasi iki spalio mėnesio, kol neatšąla vanduo. Pats intensyviausias laikotarpis pramogų prasme: liepos pabaiga – pirma rugpjūčio pusė", – dėsto vandens pramogų žinovas.

Paklaustas apie paklausias vandens pramogas Lietuvoje, vyras atskleidžia, jog daug metų populiariausia pramoga buvusi pasiplaukiojimas vandens motociklais.

Pastebima, jog žmonės labiau linkę pramogauti tomis vandens transporto priemonėmis, kurias gali patys vairuoti. Tačiau šiemet, balandžio mėnesį aplinkos ministrui pasirašius įsakymą dėl kurio nuostatų ženkliai sumažintas vandens telkinių, kuriuose iki tol buvo leidžiama plaukioti vandens motociklais, sąrašas, šios pramogos "Molėtų kempinge", šalia Galuonų ežero, teko atsisakyti.

"Jau treti metai vieninteliai Lietuvoje nuomojame ir leidžiami žmonėms išmėginti reaktyvinę skraidyklę (ang. flyboard), mūsų vadinamą "žmogus raketa". Šią pramogą nori išmėginti vis daugiau tautiečių, o išbandę – vėl pakilti virš vandens", - pasakoja žinovas. Planuojama ne už ilgo į Lietuvą atvežti kitą, ne mažiau įspūdingą vandens pramogą - "hoverboard’ą", pasirodžiusį pasaulyje vos pries mėnesį. Juo galima ne tik kilti virš vandens, bet pakylus dar ir slysti virš jo.

Dar viena aktyvaus laisvalaikio pramoga - žygis į pelkes. "Pojūtis, jog esi visas iki ausų purve ir dar savo noru, palieka neišdildomą įspūdį", – įsitikinęs vyras.

Pelkėse sudarytos trąsos su virvėmis, tad jose absoliučiai saugu, nėra grėsmės įklimti ir nuskęsti.

Šią pramogą kasmet išmėgina apie 2 000 poilsiautojų, tiek lietuvių, tiek užsieniečių, ji vis dažniau įtraukiama ir į mergvakarių, bernvakarių, įmonių švenčių scenarijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.