Per Žolines Redita Dominaitytė vaišins savo gamybos uogiene

Projekto idėjos autorė Violeta Masteikienė, VšĮ „GMM projektai” vadovė, džiaugiasi aktyviu tiek vietos bendruomenių, tiek pavienių sodų savininkų dalyvavimu.

"Draugų uogienė" Žagarės vyšnių festivalyje sulaukė didelio pasisekimo.
"Draugų uogienė" Žagarės vyšnių festivalyje sulaukė didelio pasisekimo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2014, 5:04 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 10:55 PM

Projekto idėjos autorė Violeta Masteikienė, VšĮ „GMM projektai” vadovė, džiaugiasi aktyviu tiek vietos bendruomenių, tiek pavienių sodų savininkų dalyvavimu.

„Pernai per 10 renginių išdalinome beveik 2 tonas obuolių, kurių daugiausia gavome iš medelynų. Šiemet mūsų savanoriai aktyviai darbuojasi visos Lietuvos soduose, ir uogienių verdame pačių įvairiausių: žmonės dovanoja vyšnias, serbentus, agrastus, jau gauname ir pirmųjų alyvinių obuolių.

Džiugu, kad idėja turi tokį atgarsį ir yra taip šiltai priimama. Manau, kad mūsų projektas turi trejopą naudą: mes surenkame uogų ir vaisių derliaus perteklių visoje Lietuvoje, įtraukiam visuomenę į savanorišką ir smagią veiklą, nurenkant vaisius ir uogas, ir suteikiame progą daugiavaikėms šeimoms pasiruošti atsargų žiemai. Pernai mūsų projekte dalyvavo 17 daugiavaikių šeimų, kurioms buvo išdalinta per 500 kg „Dansukker cukrumi uogienėms“. Šiemet tikimės šiuos skaičius gerokai padidinti,“ – sako V.Masteikienė.

Kiekvienas renginys neapsieina be garsių žmonių dalyvavimo. Žagarėje dėmesio laviną atlaikė žinoma kulinarė ir knygų autorė Beata Nicholson, o Rumšiškėse suksis jau antrus metus noriai dalyvaujanti ir su vaikais savo šiluma, laiku ir patirtimi besidalinanti raudonplaukė aktorė Redita Dominaitytė.

„Nors esu daug kur kviečiama, – sako Redita, – labai atsirenku, kur dalyvauti. Matau šio projekto prasmę ir man patinka jo pamatinė mintis – skatinti dalintis, o tuo pačiu ir mokyti vaikus atsakomybės bei savarankiškumo“, – pastebi aktorė.

Projektas sulaukia ne tik vietos bendruomenių, daugiavaikių šeimų ar garsių žmonių palaikymo. Televizija „TV3“ kartu su ne pelno organizacija „Reach for Change“ iniciatyvą „Draugų uogienė – dalinkis“ jau atrinko tarp 10 geriausių socialinių projektų, skirtų vaikams. Konkursas tęsiasi ir projektas pretenduoja tapti geriausia iniciatyva Lietuvoje .

Visi norintys pasidalinti savo serbentų, agrastų, vyšnių, trešnių kitų vaisių bei uogų pertekliumi, kviečiami registruotis interneto svetainėje www.dalinkisuogiene.lt, arba pranešti el. paštu:  violeta@gmmagency.com. Bus suderintas laikas, kada savanoriai gali atvykti, o surinktas derlius padalintas į tris dalis: šeimininkui, savanoriams ir daugiavaikėms šeimoms. Projekto autoriai taip pat kviečia visus norinčius tapti savanoriais ir prisidėti prie geresnės visuomenės kūrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.