„Roko naktys“: išsiilgtas rokerių susibūrimas

Šį savaitgalį Zarasuose, ežero saloje atgimsta festivalis „Roko naktys“, kuris buvo pradėtas organizuoti prieš daugiau nei 10 metų. Kelis pastaruosius metus užleidęs vietą lengvesnio žanro muzikai, šiemet festivalis vėl drumsčia ramybę. Magiškoje saloje susibūrę „Roko naktų“ gerbėjai iš širdies „pjausto“ gitaras ir purto galvas.

Į festivalį „Roko naktys“ plūdo geros muzikos išsiilgę rokeriai.<br>D.Umbraso nuotr.
Į festivalį „Roko naktys“ plūdo geros muzikos išsiilgę rokeriai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:53 AM

Festivalio vartai penktadienį atsivėrė 9 valandą ryto, nors ištikimiausi fanai prašėsi į teritoriją jau išvakarėse. „Keletą pastarųjų metų jaučiau nuolatinį metalistų spaudimą: daryk „Roko naktis“, kaip mes be „Roknakčių“? Surizikavome prikelti festivalį, – šypsodamasis pasakoja „Roko naktų“ vadas Algirdas Barniškis-Blėka. – Visi, grojantys roką pasakys tą patį – šitas muzikos žanras nesukrauna milijonų, bet rokas yra tokia atgaiva širdžiai ir toks energijos pasikrovimas, kad mums visiems jo gyvybiškai reikia.“

Jo žodžius griausmingomis ovacijomis sutiktų didelė minia roko gerbėjų, vakar vakarą į Zaraso salą atvykstanti iš visos Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Baltarusijos ir kitų šalių ir lengvaisiais automobiliais, ir motociklais. Ore tvyrojo toks džiaugsmas, koks būna senų draugų susitikimuose.

Kai prieš porą savaičių organizatoriai paskelbė, kad Varėnoje šiemet turėjęs vykti festivalis vis dėlto keliasi į Zarasus, pasipylė įvairių komentarų. Buvo tokių, kurie prašė kompensacijos alumi ar firminiais marškinėliais. „Bet žmonės turėtų suprasti – negalime gaminti marškinėlių kiekvienam ir dar duoti po saldainį, kad jie atvyktų į festivalį, kurio patys labai nori. Beje, netikėtai festivalio atributikos parduotuvėje jau per pirmas kelias valandas buvo išpirkti visi firminiai „Roko naktų“ marškinėliai. Matyt, žmonėms svarbu turėti simbolį to, ko labai laukia“, – juokėsi Blėka.

Marškinėlių klausimas šmaikščiai iškilo per „Soul Stealer“ pasirodymą. Grupės vokalistas Jeronimas Milius pažadėjo grupės kompaktinį diską merginai, kuri pirma „parodys papus“. „Papų! Papų!“ – skandavo minia. Viena žavi aistruolė netruko kilstelėti marškinius. J.Milius galantiškai nušoko pas ją nuo scenos ir įteikė albumą...

Užkulisiuose šiuo metu šurmuliuoja festivalio grupės, sugrįžę užsienio roko vilkai. „Kadangi festivalis atgimsta – pasikvietėme tas grupes, kurios „Roko naktyse“ publikos buvo sutiktos geriausiai“, – sako Blėka.

Vakar vakarą jis pats siautė scenoje su projektu „AC/DC Tribute.lt“. Scenoje pasirodė legendinės britų metalo grupės „Iron Maiden“ buvęs vokalistas Blaze Bayley su grupe. Po to šventę pratęsė iš Gibraltaro kilę ir Didžiojoje Britanijoje gyvenantys metalo flamenko dievai „Breed 77“. Roko naktį mėnulio take vainikavo esto Johnio Stalkerio kompanijos pasirodymas.

Festivalyje „Roko naktys“ vakar taip pat grojo legendinė Ričardo Laginausko „Katedra“, SBS su skandalinguoju Vitaliu Kairiūkščiu priešaky, estai „Elephants from Neptune“.

Festivalio teritorijoje veikė stalo futbolas, džiunglių kelias, buvo galima žaisti lazeriais ar išbandyti laimę aklame pasimatyme, važinėtis „bumper bikes“ atrakcione, išsinuomoti valtį ar baidarę, o gal net paieškoti nuotykių „Raudonųjų žibintų kvartale“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.