Festivalio Karklėje dalyvius skandino tvanas

Labiau išlepę festivalio „Karklė Live Music Beach 2014“ dalyviai mano, kad šio sparnus jau įgavusio renginio Lietuvos pajūryje organizatoriams reikėtų kažką keisti – trijų dienų muzikos fiestos laiką ar vietą, iš anksto galvojant apie permainingus orus, o ir prireikus - ir apie pastogę virš galvos. Kol vieni niurzgia, kiti šėlsta tvirtindami: „Nėra blogų orų, yra tik netinkama apranga“.

Karklėje.<br>Skaitytojo nuotr.
Karklėje.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Aug 16, 2014, 6:33 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:53 PM

Į penktą kartą pajūryje surengtą festivalį buvo parduoti visi bilietai. Manoma, kad į Karklę iš visos Lietuvos suplūdo per 15 tūkstančių žmonių. Šešiose pajūrio scenose per ilgąjį savaitgalį pasirodys per dvidešimt kolektyvų iš Lietuvos ir užsienio – iš viso daugiau kaip 80 atlikėjų.

Penktadienio vakarą dėl stiprios liūties teko nutraukti Justės Arlauskaitės – Jazzu ir Leono Somovo koncertą. Jie tespėjo atlikti tik trečdalį savo programos. Ne veltui baimintasi, kad lietaus merkiama ir sudrėkusi technika gali pridaryti bėdų. Atsirado ir daugiau nenumatytų problemų.

Lietui pliaupiant kaip iš kibiro, ėmė braškėti ir pati scena, ją supantis aptvarai. Veltui atlikėjai mėgino raminti publiką, kad geriausias oras – dargana. Ieškodami pastogės žiūrovai ėmė skirstytis iš ankštos pajūrio aikštelės, o kiti tuo tarpu traukė pasižiūrėti koncerto. Siaurame take, susidūrus priešpriešiais einančių žmonių srautams, susitvenkė pavojinga spūstis, kelios moterys apalpo, tačiau didesnių nelaimių pavyko išvengti. 

Tuo pat metu prie didžiosios festivalio scenos, kur koncertavo „Naktinės personos“ su Alanu Chošnau, jokios žmonių spūsties nebuvo - žiūrovai čia linksminosi net pliaupiant smarkiam lietui. Prieš vidurnaktį, kai į pagrindinę sceną įkopė grupės „G&G Sindikatas“ vyrai, tamsūs debesys pradėjo sklaidytis – po kurio laiko publika jau galėjo ramiai klausytis pagrindinio vakaro koncerto.

Po vidurnakčio ištvermingiausi festivalio dalyviai  dar tęsė linksmybes Karklės paplūdimyje įrengtoje sausakimšoje diskotekoje. Kai kurios muzikos garsų įkaitintos porelės naktį brido į šalia ošiančią jūrą, turškėsi bangose.

Koncertų organizatoriai kaip įmanydami ramina silpnesnių nervų žiūrovus – pasak jų, panašūs orai nesugadino nuotaikos istorinio Vudstoko festivalio dalyviams.

Be puikių pasirodymų buvo sumanyta daugybė įvairiausių pramogų nuo ankstyvo ryto iki vėlyvos nakties: numatytos vietos riedlentininkams ir riedutininkams, grafičių piešėjams, gatvės šokėjams, sporto rungčių mėgėjams, įkurta vaikų zona, pasaulio virtuvių erdvė, hipių turgelis ir dar daug visokiausių įdomybių, bet pastangos kažin ar atsipirko – viską gadino nuolat prapliūpstantis lietus.

Nors penktadienio popietę, kai į pajūrį ėmė plūsti šimtai automobilių, buvo užtvenkti visi keliai ir žvyrkeliai, didesnių spūsčių pavyko išvengti. Tiesa, kai kuriems festivalio dalyviams pritrūko vietos Karklės laukuose įrengtose automobilių stovėjimo aikštelėse. Palapinių miestelyje visiems vietos užteko, prie kilnojamųjų prausyklų ir tualetų žmonių eilės nesidriekė. 

Tiesa, vakarop užregistruota įprastų tokioms šventėms nusikaltimų. Policijos pareigūnai pastebėjo vaikiną ir merginą, kurie vienas kitam perdavinėjo įtartiną suktinę. Įtariama, kad joje buvo kanapių. Taip manyti verčia ir radiniai porelės palapinėje – tarp drabužių buvo rasta dar daugiau kvaišalų, polietileno maišelis su kanapėmis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų laikymo.

Prastos nuotaikos į namus grįš ir dar du festivalio svečiai – juos apšvarino vagys. Vienas vaikinas pasigedo palapinėje laikyto mobilaus telefono, kainavusio 1500 litų, pasidėtų 300 litų ir dokumentų.

O viena muzikos užburta vilnietė tiek atsipalaidavo, kad vaikinui, su kuriuo buvo ką tik susipažinusi, paliko pasaugoti savo rankinę, kol sulakstys į tualetą.Grįžusi neberado nei rankinės, nei bičiulio. Dingo dokumentai, automobilio ir buto raktai, telefonas. Patirta žala - 2000 litų.

Pavojaus varpais skambina gamtos mylėtojai. Jų manymu, Pajūrio regioninis parkas tokiai daugiatūkstantinei šėlstančių muzikos gerbėjų miniai – nėra pati tinkamiausia vieta.

Piktinasi ir Karklės gyventojų bendruomenė - jų kiemų prieigas atakavo susirinkusieji. Kai kurie žmonės net pakabino skelbimus ant tvorų, kad paleis piktus šunis.

Šiandien Lietuvos pajūryje nuo vidurdienio vėl krapnojo lietus - orai toliau tikrino festivalio „Karklė Live Music Beach 2014“ dalyvių ištvermę ir kantrybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.