Penki svarbiausi grožio patarimai besibaigiant vasarai

Mėgavotės nuostabia vasara, lepinotės šilto oro skanumynais, tokiais kaip ledai ar greito maisto užkandžiai – sultingais mėsainiais. Tačiau, nėra abejonių, jog toks „sveikas maitinimasis“ turės neigiamų pasekmių odai.

Pasinaudokite penkiais svarbiais grožio ir sveikatos patarimais vasarai besibaigiant.<br>„123rf.com“ nuotr.
Pasinaudokite penkiais svarbiais grožio ir sveikatos patarimais vasarai besibaigiant.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 9:01 AM

Naujojose savo knygoje „Valgykite grožio link: sveika mityba vidiniam ir išoriniam grožiui“ (angl. „Eat Pretty: Nutrition for Beauty, Inside And Out“) rašytoja Jolene Hart patarė, kaip sveikai maitintis ir tuo pačiu puoselėti gražią ir sveiką odą.

Patarimų knygoje rašoma apie maistą tinkamiausią sveikai odai ir plaukams, taip pat minmi ir „grožiui kenksmingi“ produktai, kuriuos kuo greičiau reikėtų išmesti iš savo šaldytuvo ir pradėti sveikai maitintis. Portalas huffingtonpost.com pateikė penkis svarbiausius patarimai iš J.Hart knygos.

1. Valgykite šaltą maistą

Grožio puoselėjimui rinkitės vandens prisotintą maistą: arbūzus, agurkus, salierus, citrinas ir kokosų vandenį, tam kad palaikytumėte vienodą organizmo temperatūrą, ypač kai lauke karšta.

2. Išvenkite saulės žalos

Sustiprinkite natūralią organizmo apsaugą žalingiems ir senėjimą skatinantiems ultravioletiniams spinduliams. Valgykite pomidorus, morkas, arbūzus, abrikosus, vaisius ar daržoves turinčius liopeno, beta karotino ir fitocheminių medžiagų. Degindamiesi nepamirškite natūralaus iš mineralų pagaminto apsauginio kremo nuo saulės ir akinių nuo saulės su ultravioletinių spindulių filtru.

3. Daugiau laiko praleiskite lauke

Kaip įmanoma daugiau laiko praleiskite gryname ore – sportuokite lauke, tai sustiprins jūsų pasitikėjimą savimi ir pakels nuotaiką. Praskaidrinti blogas mintis padės buvimas prie vandens – elektronai, kurių koncentracija didžiausia prie krioklių bei upių, padidins jūsų energiją ir pagerins savijautą.

Prisilieskite prie žemės vaikščiodami basi po žolę ar smėlį. Kūno kontaktas su žeme subalansuoja jūsų kūno elektros energiją, taip pat gydo uždegimus ir nuramina.

4. Mažiau kaloringo maisto

Nors vasara yra lauko kepinių metas, jūsų organizmui natūraliai norisi ne tokio kaloringo maisto. Galbūt žaliavalgių maisto nesinori ragauti vėsesniu rudens ar žiemos mėnesiais, tačiau pabandykite tokį maistą bent vasarą. Į kasdieninį mitybos racioną įtraukite daugiau šviežių, termiškai neapdorotų produktų ir greitai pastebėsite, jog jaučiatės ir atrodote žvaliau.

5. Rinkitės natūralų dezodorantą

Naudokite natūralų dezodorantą, kuris leis jūsų kūnui prakaituoti, tačiau apsaugos nuo nemalonaus kvapo ir leis jaustis gaiviai. Įprastų antiperspirantų-dezodorantų sudėtinės medžiagos neleidžia kūnui pašalinti nereikalingų junginių ir užkemša odą toksiškais parabenais.

Parengė Erika Bružaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.