Daiva Janulaitytė-Günther atostogas leidžia Turkijoje

Mano „grand bičiulis“. Taip medicinos mokslų daktarė ir Vilniaus Vienos pokylio ambasadorė Daiva Janulaitytė-Günther (45 m.) apibūdina Turkijos Rivjeroje, Beleke, įsikūrusį viešbutį „Kempinski Hotel The Dome“. Ir ji nepyktų, jei kas nors pavadintų ją nuobodžia, – na, ir kas, būtent ten ji rieškutėmis semia malonumus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 8:57 PM

Pasirenkantys poilsį Turkijoje nevadinami išradingais, bet kaip visada pažvelgę į įprastus daiktus ir reiškinius kai kurie žmonės moka pamatyti daugiau ar kitaip. Daiva Turkijos Rivjeroje (taip vadinamos pietvakarinės Turkijos Viduržemio ir Egėjo jūrų pakrantės) atostogauja ne pirmą kartą. Ir vėl – su mama Nijole.

„Greičiausiai tie, kuriems būdingas vis naujų įspūdžių kaupimas, pavadintu mane nuobodžia. Bet juk svarbiausia ne tai, kas įdomu pasauliui, o kas teikia man gerų emocijų, energijos ir ramybės. Kodėl vėl pasirinkau „Kempinski“? Todėl, kad toje vietoje šypsausi, ilsiuosi ir jaučiuosi labai laiminga“, – taip pasirinkimą aiškino Daiva.

Šio viešbučio atradimo kelias gana ilgas, bet įdomus. Daivą domina dalykai, kuriuos gaubia paslaptingos, išskirtinės istorijos. Gyvendama Londono centre, su įdomiais ir išskirtiniais žmonėmis susidurdavo beveik kasdien. Istorinius pastatus matydavo taip pat kiekvieną dieną ir turėjo laiko išsamiau pasidomėti jų istorija.

Artimiausias Daivos Londono laikų kaimynas ir bičiulis – rašytojas, filmų kūrėjas ir režisierius Reginaldas Stephenas Travissas, Londono visuomenėje žinomas kaip Regis Travissas ir kaip buvęs šviesaus atminimo dainininkės Amy Winehouse sužadėtinis, su lietuve mielai dalindavosi savo mintimis apie būsimų filmų scenarijus.

„Mudviejų pokalbiai buvo tarsi žaidimas. Reginaldo pasakojami filmų scenarijai būdavo apgaubti senosios Anglijos istorijos šydu. Kartais tą šydą man pavykdavo praskleisti – nustebinti savo talentingąjį bičiulį kokia nors subtilia istorija, susijusia su jo filmo objektu ar herojumi, apie kurį jis man buvo užsiminęs“, – pasakojo Daiva.

Būtent Regio paskatinta ji kartą viena drąsiai įžengė į Londono viešbutį „Ritz“ išgerti popietinės arbatos, o kitą dieną jau leido bibliotekoje skaitinėdama apie šį viešbutį sklindančias istorijas.

Kitas susitikimas su bičiuliu įvyko viešbutyje „Savoy“ – labai tiko dalintis slaptomis rašytojo Oskaro Wilde’o istorijomis, nes Daiva perskaitė visas jo biografijas.

Domėdamasi rašytojo gyvenimu lietuvė atrado viešbutį „The Langham“, kuris iki šiol jai yra pati jaukiausia vieta Londone. Ten ji lankė sporto klubą, būtent ten rinkdavosi lietuvės draugai ir kolegos.

Daivos pamėgtus viešbučius sieja tai, kad jie – ne tik nakvynės, bet ir Londono aukštuomenės susibūrimo vieta.

Elegantiškos ir jaukios aplinkos, kur galėtų leisti laiką su bičiuliais, Daiva pasigedo persikėlusi gyventi į Berlyną.

Kai vieną dieną pavargusi užsuko kavos į stilingą ir didingą pastatą netoli Brandenburgo vartų, akimirksniu užliejo tas pats elegancijos ir ramybės jausmas, kaip viešbutyje „The Langham“ Londone.

Taip Daivos gyvenime atsirado pirmasis „Kempinski“ – viešbutis „Kempinski Adlon“.

Ir Turkijos „The Dome Hotel Kempinski“ Daivą pakerėjo nuo pat pirmo karto būtent gebėjimu įsiklausyti į kiekvieną svečią.

Kas ta individuali prabanga – juk visuose viešbučiuose su svečiais elgiamasi maloniai?

„Kiekvienas tai supranta savaip, o aš nusakyčiau taip: prabanga yra tai, kas tvyro erdvėje, bet manęs neliečia ir nevaržo. Priešingai – išlaisvina mintis apmąstymams ir teikia išskirtinę ramybę.

Nuskambės gal neįtikinamai, tačiau jei eitumėte paplūdimiu ir nepastebėtumėte vėjyje plazdančių „Kempinski“ vėliavų, atpažinti šį viešbutį galima iš skaitančių žmonių gausos“, – pažymėjo Daiva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.