Joniškio rajone per pelkę baigiamas įrengti pažintinis takas

Joniškio rajone Mūšos tyrelio telmologiniame draustinyje per pelkę baigiamas įrengti pažintinis takas. Juo, nesušlapus kojų, galima apeiti ežerą, susipažinti su retais ir nykstančiais augalais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Nov 2, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 5:23 PM

Virš pelkės pakilęs lentų takas tiesiasi jau daugiau nei tris kilometrus, aplenkia Miknaičių ežerą ir vingiuoja gilyn į pelkę. Anksčiau draustinyje lankydavosi tik gerai šias vietas pažįstantys spanguoliautojai, nes pažliugusi pelkė gamtos mylėtojus baugino. Nuo pavasario joje besidarbuojantys statybininkai sako, kad darbai jau gerokai pasistūmėjo.

„Darbus sunkina tai, kad viskas yra rankų darbo – viskas vežama ir klojama, esame padarę, skaičiuojant atstumą, jau 2 km 800 m“, – sako statybos darbų vadovas Vaclovas Ūdras.

Pažintinio tako ilgis bus puspenkto kilometro, turistai galės aplankyti Tėvo Stanislovo statytą koplytėlę, laisvės kovotojų pasipriešinimo objektus, Tyrelio akmenį. Take rengiamos stotelės ir informaciniai stendai.

„Šis draustinis yra natūrinė teritorija, yra saugomos natūrinės buveinės, taip pat paukščiams svarbi teritorija, išskirta siekiant išsaugoti tikučio, dirvinio sėjiko bei migruojančių žąsų sankaupą“, – sako Žagarės regioninio parko vyr. ekologas Raimondas Ginkus.

Bendra projekto vertė – 1 mln. 200 tūkst. litų, jis finansuojamas projekto „Saugomų teritorijų tvarkymas“ lėšomis. Pirmą etapą ketinama baigti kitų metų vasarį, antrajame – įrengti pažintinį taką, supantį Miknaičių ežerą iš kitos pusės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.