Maskvoje viešėjusią gražuolę P. Belousovą sužavėjo miesto didybė

Grožio konkurso „Mis Lietuva 2014“ vicemis Patricija Belousova (19 m.) įsitikinusi: Lietuva – puikių šokėjų kraštas. Geriausias to įrodymas – Pasaulio šokių sporto federacijos konkurse Maskvoje pasiekti rezultatai. Net trys lietuvių poros užėmė prizines vietas.

Su mylimuoju Tomu Fainšilu kartu šokanti Patricija Belousova įsitikinusi, kad romantiški santykiai jiems padeda siekti bendro tikslo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Su mylimuoju Tomu Fainšilu kartu šokanti Patricija Belousova įsitikinusi, kad romantiški santykiai jiems padeda siekti bendro tikslo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 11, 2014, 6:16 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:24 PM

Patricija su mylimuoju Tomu Fainšilu pelnė 21-ąją vietą iš 250-ies. Vis dėlto mergina nosies nenukabina – didžiausi laimėjimai jų dar tik laukia, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Šioje grupėje šokame pirmus metus, esame vieni jaunesnių, todėl viskas mums dar prieš akis“, – šypsojosi P.Belousova.

Pirmą kartą Maskvoje viešėjusi gražuolė ten praleido keturias dienas. Mergina neslepia, kad pabūti tame mieste norėjosi bent truputėlį ilgiau, tačiau Lietuvoje jos laukė įsipareigojimai: mokslai, šokių salė ir pasiruošimas grožio konkursui „Mis visata“.

„Susipažinti su Rusijos sostine turėjome tik kelias valandas. Kadangi pirmą kartą lankiausi Maskvoje, pirmiausia nuvažiavome į Raudonąją aikštę, kuri laikoma Maskvos širdimi ir simboliu.

Planavome dar nuvažiuoti į Senąjį Arbatą, bet buvo neįtikėtinai šalta, todėl teko sutrumpinti ekskursiją. Pasivaikščiojome po įspūdingą prekybos centrą GUM, kuris pasižymi ne tik žinomiausių ir prabangiausių dizainerių parduotuvių gausa, bet ir architektūra“, – įspūdžiais dalijosi Patricija.

Ji tikino per visą kelionę jautusi, kad Maskva – didingas miestas, kurio turtingą istoriją gali pajusti tiesiog vaikščiodamas gatvėmis.

Nors daugelis jaunų žmonių rusiškai nekalba, P.Belousova nesusidūrė su kalbos barjeru.

„Rusų kalba yra viena iš mano gimtųjų kalbų. Tačiau Lietuva yra mano gimtinė, kurią myliu ir kuria didžiuojuosi.

Aš kalbu ir mąstau lietuviškai, bet namie kalbu lenkiškai ir rusiškai“, – pasakojo Patricija.

Dėl įtempto grafiko Patricija su Tomu nespėjo aplankyti visų trokštamų vietų ar paragauti tradicinės rusų virtuvės patiekalų. Per išvyką šokėjų pora neturėjo nė vienos laisvos minutės. P.Belousova patikino, kad laiko trūko netgi miegui.

Rytą buvo būtina anksti keltis dėl šukuosenos, sceninio makiažo. Be to, pačios varžybos truko iki vėlyvos nakties.

„Programa baigėsi apie pusę trijų nakties. Kai vyksta tokios didelės varžybos, organizatoriams ne visada pavyksta laikytis grafiko. Apie sportininkams kylančius sunkumus niekas negalvoja, jie turi atlaikyti viską, niekam neparodyti, kad jaučia diskomfortą ar nuovargį – taip pat, kaip ir grožio konkurse“, – šypsojosi Patricija.

Su mylimuoju kartu šokanti P.Belousova įsitikinusi, kad romantiški santykiai jiems padeda siekti bendro tikslo – aukščiausio titulo pasaulio čempionate.

„Mums pasisekė, kad esame ne tik šokių pora, nes praleidžiame daug laiko kartu: šokių salėje, kelionėse, varžybose“, – kalbėjo gražuolė.

Patricija tikino, kad jos ir T.Fainšilo draugystė išsirutuliojo visiškai natūraliai. Ji nė nepajuto, kaip įsimylėjo savo šokių partnerį.

Tačiau Tomas šiltus jausmus Patricijai pajuto iš karto, kai tik jie pradėjo drauge šokti.

„Tomas ilgai ruošėsi pasiūlyti draugauti, nes norėjo tai padaryti kaip nors išskirtinai, o aš ir laukiau įspūdingo pasiūlymo, – juokėsi P.Belousova. – Viskas įvyko gražiai prie Kalėdų eglutės sostinėje. Dabar mes turime mažą tradiciją: kiekvienais metais, nesvarbu, kur būtume, turime nueiti prie eglutės ir pasveikinti vienas kitą. Praėjusiais metais sukaktį paminėjome Rygoje ir tai buvo labai romantiška.“

Šiemet pora dėl draugystės sukakties minėjimo turės pasistengti – kaip tik tuo metu Patricija intensyviai rengsis dalyvauti konkurse „Mis visata“.

Kol kas gražuolei sunkiai sekasi suderinti studijas, šokius ir grožio konkurso namų darbus.

„Tai labai sudėtinga, netgi neįmanoma. Turėsiu atidėti šokius, gal net ir mokslus, kad gerai pasiruoščiau konkursui. Kol kas bandau spėti viską: kasdien treniruotis, eiti į universitetą, važiuoti kiekvieną savaitgalį į varžybas ir, žinoma, po truputį ruoštis konkursui „Mis visata“, – neslėpė P.Belousova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024