R. Širvinską-Makalių pribloškė gimtadienio dovana-staigmena

Nors 24-ąjį gimtadienį kelionių ekspertas Rimvydas Širvinskas, geriau žinomas Makaliaus pseudonimu, atšventė prieš savaitę, dovanų lietus dar nesibaigė. Nuo jų Rimvydas negali atsigauti.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2014-11-11 18:38, atnaujinta 2018-01-21 18:13

Vilnius – Paryžius – Lisabona... Kokiame kitame mieste atsidurs dar šįvakar, Rimvydas nė nenutuokia. Mat geriausi R.Širvinsko draugai surengė jam gimtadienio staigmeną – įsimintiniausią gyvenimo kelionę.

Prisėdęs ant suoliuko viename iš Lisabonos prekybos centrų pigių kelionių agentūros „Makalius“ įkūrėjas sutiko pasidalinti kelionės įspūdžiais su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais.

„Iki šiol nieko nežinau. Viešbutyje užsiregistravome tik vienai nakčiai, o rūbų turiu dar keturioms dienoms. Tiek jau spėjau patikrinti.

Nugirdau kalbant apie „Brėmeno muzikantus“, tai spėju, kad į Vokietiją šįvakar išskrendame.

Taip keista... Sėdžiu ir negaliu patikėti, kad užuot sėdėjęs darbe esu Kalėdoms papuoštame prekybos centre, už lango – 19 laipsnių šilumos, saulė šviečia. Negaliu patikėti, kad gali būti taip smagu“, – juokėsi R.Širvinskas.

Staigmenos prasidėjo paryčiais

Didysis nuotykis prasidėjo sekmadienį, kai išlydėjęs jo pasveikinti atvykusius šeimos narius Rimvydas nuėjo miegoti. Pusę keturių ryto jį pažadino geriausio draugo Andriaus skambutis. Jis Rimvydui liepė keltis – reikia važiuoti atsiimti gimtadienio dovaną.

„Pagalvojau, kad nusišneka, o jis pasakė, kad turiu 20 minučių susiruošti: į krepšį daiktai jau sukrauti, netrukus atvažiuos taksi.

Nebuvo, kur dingti. Atvažiuoju į oro uostą, o ten manęs laukia draugas ir duoda lėktuvo bilietą į Paryžių“, – pasakojo R.Širvinskas.

Šiek tiek pasispyriojęs sutiko, kad verta aplankyti Paryžių. Nors iki šiol Rimvydas Paryžiuje jau lankėsi tris kartus. Dėl tos pačios priežasties keliautojas puikiai pažįsta oro uostą, susigaudo miesto gatvėse ir viešajame transporte.

„Aš jau ėjau į lauką pirkti autobuso bilieto, nes jau žinojau, kaip nuvažiuoti į centrą. Noriu pirkti bilietą, o Andrius man neleidžia: „Paryžių pasilik kitam kartui, kai pats norėsi čia atskristi. O dabar bėgam į kitą lėktuvą“

Nubėgome į kitą terminalą. Pasakė, kad pamatysiu, kur skrendu tik prie laipinimo vartų. Nereikėjo niekur registruotis, tai aš iš anksto nieko ir nemačiau“, – patikino R.Širvinskas.

Faktą, kad jis skrenda į Portugalijos sostinę Rimvydas sužinojo tik praėjęs patikrinimo punktą. Tuomet malonus balsas per garsiakalbius pranešė, kad tuoj prasidės keleivių laipinimas į lėktuvą, skrendantį į Lisaboną.

„Na tai ką, skrendam į Lisaboną“, – juokdamasis savo reakciją prisiminė Rimvydas.

Miestą pažino kortelių pagalba

Iki šios išvykos kelionių agentūros įkūrėjas nebuvo lankęsis Portugalijoje. Todėl jo bičiuliai iš peties padirbėjo, kad kelionė būtų įsimintina. Rimvydo gidu tapo Andrius, vedžiojęs jį po miestą ir retkarčiais sustabdydavęs bei įteikdavęs kortelę, kurioje – lankomos vietos aprašymas.

Tokiu būdu R.Širvinskas pažino lankomiausias Lisabonos vietas.

Kortelę su nurodymais Rimvydas gavo ir atvykęs į kavinę „Royale Cafe“. Ji – viena garsiausių kaviniu Lisabonoje, įkurta dar XIX amžiuje. Žymiausias patiekalas šioje kavinėje yra aštuonkojis su keptomis bulvytėmis. Į Rimvydo rankas įteiktoje kortelėje buvo įteiktas nurodymas užsisakyti ir aštuonkojį, ir taurę baltojo vyno.

Būtent taip kelionių ekspertas ir padarė.

Kalbėdamas apie Portugaliją R.Širvinskas negalėjo atsistebėti, kokios ten mažos kainos. Pavyzdžiui, minėtasis aštuonkojis, kuris yra vienas brangiausių patiekalų, kainavo 11 eurų.

„Manau, kad tai yra labai pigu, turint omenyje tai, jog tai labai garsi kavinė“, – įsitikinęs Rimvydas.

Padovanojo išsvajotąjį bilietą

Nurodymai nesibaigė ir grįžus į viešbutį. Rimvydui buvo pasakyta, kad per valandą jis turi apsirengti gražiausiais krepšyje esančiais rūbais. Susiruošęs jis metro iškeliavo į nežinią.

„Maniau, kad laukia vakarienė. Išlindome iš metro stotelės, o prieš mus – arena. Galvoju: „Čia dabar kas?“

Tada man įteikė pagrindinę dovaną – bilietą į Lady Gagos koncertą. Dėl jo aš svaigau pusę metų, kai pamačiau, kad ji atvažiuoja į Europą, bet neatvyksta nei į Lietuvą, nei į Lenkiją, nei į Latviją ar Estiją. Nusivyliau, kad niekur aplink jos nebus“, – linksmai kalbėjo R.Širvinskas.

Per koncertą jis ir Andrius gavo pavydėtinas vietas – visai šalia scenos. Pašnekovas tikino, kad būtų galėjęs ir prie pat scenos atsistoti, tačiau tuomet nebūtų matęs pačios Lady Gagos. Todėl lietuvaičiai įsitaisė tarp pagrindinės scenos ir pakylų, kuriomis atlikėja vaikščiojo.

Pakylos šiemet – stiklinės. Toks sprendimas priimtas tam, kad po jomis galėtų stovėti gerbėjai.

„Lady Gaga virš savo gerbėjų visaip raitosi, voliojasi ir per stiklą juos rankomis liečia, – pasakojo R.Širvinskas. – Pats koncertas buvo super! Man jis labiau patiko nei tas, kurį Lady Gaga surengė Vilniuje. Šįkart šokėjų buvo penkis kartus daugiau.

Iš tikrųjų aš nesu labai didelis jos gerbėjas, nemoku jos dainų mintinai, bet man ji labai patinka. Tad galima sakyti, kad man tai buvo pati didžiausia staigmena“.

Pasak Rimvydo, popdievaitės koncertas buvo visos kelionės kulminacija. Jį sužavėjo ne tik Lady Gagos profesionalumas, šou, bet ir pati publika, kuri tiesiog kraustėsi iš proto.

„Prieš savaitę buvau Kylie Minogue koncerte, tai Lady Gaga nunešė ją visiškai“, – juokėsi pašnekovas.

Stebino gerbėjų atsidavimas

R.Širvinską labiausiai sužavėjo gerbėjai VIP zonoje, esančioje ant scenos. Jie ne tik galėjo iš arti filmuoti ir fotografuoti Lady Gagą, bet ir pasikalbėti su ja. Maža to, jiems net buvo skirtas atskiras baras su barmenu.

Rimvydas buvo įsitikinęs, kad jie – Portugalijos įžymybės. Vis dėlto koncerto pabaigoje paaiškėjo, kad šie gerbėjai tokios Lady Gagos malonės nusipelnė ne veltui.

Jie paskui Lady Gagą keliauja į visus jos koncertus, nors šiaip jau gyvena Los Andžele. Prieš prasidedant koncertiniam turui atlikėja tris savaites įrašinėjo albumą „Artpop“. Tuo metu Lady Gaga tiesiog gyveno įrašų studijoje. Ten gyveno ir visa ši gerbėjų šutvė.

Kai naktį ar paryčiais dainininkė išeidavo iš įrašų studijos, šie gerbėjai iš karto ją pasitikdavo su klausimu: „Ar jau?“

Tad dabar jie lydi Lady Gagą į kiekvieną jos koncertą, o ši, savo ruožtu, jiems skiria ypatingą dėmesį.

„Mane nustebino, kad yra tokių pasišventusių žmonių. Juolab, kad jie nėra veidus išsipaišę vaikai. Šie gerbėjai buvo pasipuošę kostiumais ir vakarinėmis suknelėmis. Tarp jų buvo ir pagyvenusio amžiaus žmonių, ir jaunimo. Man tai buvo kažkas tokio. Nežinau, ar mes Lietuvoje kada nors galėtume tai pamatyti“, – svarstė R.Širvinskas.

Užliejo prašymų lavina

Rimvydas juokėsi, kad socialiniame tinkle pasidalijęs keliomis kelionės nuotraukomis jis sulaukė daug dėmesio ir net užsakymų.

Nors jis pats dar negali atgauti kvapo, jį jau užplūdo žinutės su klausimais, ar jis galėtų padėti suorganizuoti panašią kelionę.

„Manęs vis klausia, ar įmanoma be žmogaus žinios nupirkti bilietus ir panašiai. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti tik tiek, kad viskas įmanoma ir tokios staigmenos labai džiugina, – džiaugsmo neslėpė R.Širvinskas. – Tai daug smagiau nei kokia nors planuota tolima kelionė. Užtenka su pigių skrydžių bendrovėmis pakeliauti po Europą. Juk daiktai iš anksto sukrauti, programa sudaryta. Belieka tik mėgautis.“

Vis dėlto R.Širvinskas atviravo, kad anksčiau staigmenų nemėgo. Tad ir šįkart kelionės pradžioje jis buvo pasimetęs. Juolab, kad tai jis visada būna tas, kuris suplanuoja kelionę ir žino jos menkiausias detales.

„O dabar jau viskas buvo padaryta už mane ir aš net nežinau, kas manęs toliau laukia. Aš atskridau į Paryžių, o mane nusiuntė į Lisaboną toliau skristi. Atvykau į viešbutį, o vakare atsidūriau Lady Gagos koncerte. Dabar vėl tuoj keliausiu į oro uostą“, – kvatojosi Rimvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.