Mantui Petruškevičiui Kalėdų gurkšnis nuostabiausias Hamburge

Kaip papuošti Kalėdoms bei Naujiesiems metams namus, viešas erdves, kad atimtų žadą? Tokiais darbais garsėja stilistas Mantas Petruškevičius. Tam reikia įkvėpimo, ir neseniai jis jo sėmėsi Hamburge. Šiai kelionei Mantą ir dar keletą draugų įkvėpė interjero dizainerė Jurga Plette. Kad Hamburge šventiniu laikotarpiu gali atsidurti pasakoje – ji puikiai žino, nes tame mieste praleido ne vienerius metus studijuodama bei dirbdama.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Dec 12, 2014, 6:54 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:24 AM

„Norėjau kalėdinės atmosferos, pasikrauti gerų emocijų“, - sakė Mantas.

Profesionalo akis užgriebė svarbiausius puošybos akcentus, kurie pravartūs ir mums. Hamburgo parduotuvės, restoranai – ir patys prabangiausi – puošiasi sendinto stiliaus kalėdiniais žaisliukais ir visu kuo, kas dvelkia vintažu.

Lempučių, girliandų šviesa – tik šilta ir jauki gelsva, o ne šalta melsva LED'inė.

Itin Mantą sužavėjo popiečio arbatos gėrimo ceremonija „Four Seasons“ viešbutyje, židinio menėje.

Stilistas džiaugėsi naujais kontaktais - nuostabių šventinių aksesuarų bei žvakių manufaktūrų, tad greičiausiai ir Lietuvoje per šventes atsiras įdomių naujienų.

Mantą Hamburge stebino švara ir tai, kad nejusti chaoso, kuris būdingas didelėms šventėms Lietuvoje. Šiek tiek apmaudoka, bet grožis ir šventinė atmosfera Hamburge dar labiau išryškino tai, ko trūksta mūsų šalyje. Puošnumo, pasakos, šilumos ir jaukumo – štai ko pasigenda Vilniuje Mantas.

Kaip ji kuriama Vokietijoje?

M.Petruškevičiaus bičiulė J.Plette atkreipė dėmesį, kad vokiečiai seniai garsėja savo kalėdinėmis mugėmis ir šventiškumu, jie tam skiria dideles investicijas. Tačiau, kaip ir visame kame, nuotaiką lemia ne tik pinigai, bet ir bendras žmonių nusiteikimas bei jų pastangos prisidėti prie šventės.

Hamburgas spindi ir net verda pakilia nuotaika“, - džiaugėsi įspūdžiais Jurga.

Išpuoštos visos Hamburgo aikštės – ne tik pagrindinė. Kiekvienoje – vis kita tema: tautiška, rytietiška, ar sukurta kurios nors pasakos motyvais. Įdomu tai, kad neapsiribojama viena didele egle – mažytėmis apsikaišiusios visos krautuvėlės ir užeigos. Pastarųjų įrengta daugybė specialiai šventėms. Nors šie taškai išdygsta tik per šventes, kai kuriuose daugybę metų šeimininkauja ta pati šeima, kalėdinės prekybos tradicijas perduodanti iš kartos į kartą. Štai kodėl maistas yra svaiginamai šviežias ir skanus.

Hamburge, ežere, ant pontono taip pat papuošta eglė, o aplink valtelėse įkurdintos užeigėlės, skamba garsiai skaitomos pasakos.

Kai pasivaikščioję po kalėdinį Hamburgą miestelėnai ir svečiai prisiaikčioja, vis tiek dar nutinka stebuklas, priverčiantis suklusti, ar tikrai esi realiame gyvenime, o ne pasakoje. Pagrindinėje aikštėje kas porą valandų sutemus virš susirinkusiųjų galvų praskrieja realus Kalėdų senelis su karieta, kupina dovanų.

Štai kodėl miesto gyventojai po darbo neskuba namo, o į kalėdinius miniatiūrinius miestelius – išgerti karšto obuolių punšo, suvalgyti gardumyno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.