Aukštieji Tatrai – neužmirštamos žiemos atostogos

Tatrų lomnicė pavergs jus dėl vaizdo į antrąją aukščiausią Slovakijoje esančią Lomnicės viršukalnę, pasiekiamą tik lyniniu keltuvu, taip pat dėl aukščiausios ir stačiausios slidinėjimo trasos. 1300 metrų pakilimas, sniegas, esantis 5 mėnesius per metus, nauji šiuolaikiniai slidininkų keltuvai ir platesnės slidinėjimo trasos yra sėkmingo slidinėjimo pirmo lygio 5,5 km ilgio ir 60 metrų pločio trasa garantija.

Nuostabus poilsis Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose<br>High&amp;Low Tatras
Nuostabus poilsis Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose<br>High&amp;Low Tatras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:51 AM

Slidinėjimo centruose, įsikūrusiuose nuostabiuose Aukštuosiuose Tatruose, iš viso yra apie 24 km slidinėjimo trasų. Čia, aukščiau nei 2000 metrų virš jūros lygio, sudarytos puikios žiemos sporto ir kalnų turizmo sąlygos. Slidininkų ir 20 lyninių keltuvų visuose centruose perkelia 21 385 asmenis per valandą. Moderni sniego sistema gamina sniegą net 5 mėnesius per metus. Žiemos pramogų mėgėjai gali mėgautis ne vien slidinėjimu, bet ir važinėti rogutėmis. Žemiausiuose tarp aukštųjų kalnų siūlomi trys kalnų kurortai, iš kurių kiekvienas yra išskirtinis:

Tatrų lomnicė pavergs jus dėl vaizdo į antrąją aukščiausią Slovakijoje esančią Lomnicės viršukalnę, pasiekiamą tik lyniniu keltuvu, taip pat dėl aukščiausios ir stačiausios slidinėjimo trasos. 1300 metrų pakilimas, sniegas, esantis 5 mėnesius per metus, nauji šiuolaikiniai slidininkų keltuvai ir platesnės slidinėjimo trasos yra sėkmingo slidinėjimo pirmo lygio 5,5 km ilgio ir 60 metrų pločio trasa garantija.

Kurortas siūlo beveik 5 km paprastų slidinėjimo trasų, kurios itin patiks šeimoms su vaikais. Didžiausio populiarumo kurorte sulaukė du modernūs keltuvai: 6 asmenų keltuvais su oranžinėmis apsaugomis ir šildomosiomis sėdynėmis ir 8 asmenų keltuvas su mėlynomis apsaugomis ir specialia saugumo sistema „Kids-stop“, tad tėvai gali būti ramūs net ir tuo atveju, jeigu jų mažieji slidininkai mėgsta sukiotis. 2013–2014 metų žiemos sezonu didžiausia investicija buvo senos 4 asmenų gondolos pakeitimas į patogesnę 15 asmenų gondolą. Dėl to per valandą perkeliama iki 2400 daugiau asmenų, o kėlimosi laikas sutrumpėjo iki 7 minučių. Keltuvas įveikia 597 metrų aukštį ir turi 37 gondolas.

Štrbske Pleso ežeras balto šėlsmo mėgėjus traukia dėl puikių slidinėjimo ir bėgimo su slidėmis sąlygų ir aukščiausio lygio paslaugų. Bėgimo su slidėmis mėgėjams siūloma 26 km trasų. Verta išbandyti vakarinį slidinėjimą, o adrenalino ir snieglenčių sporto mėgėjai gali apsilankyti sniego parke.

Stary Smokoveco „Jakubkova lúka“ švelnus nusileidimo takas yra tinkamiausias variantas pradedantiesiems. Pasiūlyme yra pigesnių slidinėjimo kortelių, galiojančių tik šiame centre, pamėgtame naujokų. Populiariausia Tatrų pramoga yra dieninis ir naktinis pasivažinėjimas rogutėmis apšviesta trasa, vedančia iš Hrebionoko (Smokovieckie Siodelko) į Stary Smokovecą. Jos ilgis – 2,5 km . Nepaprasti įspūdžiai ir gera virtuvė – taip vadinamas Tatrų įspūdžių vakaras. Šį nepakartojamą vakarą jūs galite išbandyti vikšrinį transportą iš Tatrų Lomnicės į tarpinę stotelę „Start“, esančią 1357 metrai virš jūros lygio.

Vietoje jūsų lauks puikūs patiekalai ir kitos staigmenos. Išskyrus įspūdžių vakarą, žiemai parengta speciali papildoma programa – vakarinis pasivažinėjimas rogutėmis, sniego raketomis, naktinis pasivažinėjimas sniegą slidinėjimo trasose sutvirtinančia mašina, vyno ragavimas viešbučiuose „Grand“ ir daug kitų. Įspūdinga naktis „ant Slovakijos stogo“   Turistai Aukštuosiuose Tatruose lankosi ir žiemos mėnesiais. Slovakijos kalnuose –  nepakartojami vaizdai. Vos per kelias minutes lyniniu keltu atsirasite aukštai kalnuose ir turėsite progą semtis energijos iš gamtos, kuri čia švari ir nesutepta. Vieta, kuri pritraukia slidininkus, kad jie bent akimirkai į šalį padėtų savo įrangą, tikriausiai yra Lomnicė, seniau vadinta Seneliu.

Kodėl Senelis? XVII amžiuje ją taip vadino vietiniai žmonės, nes per pilnatį ji atrodo lyg didinga barzdoto, ilgaplaukio senio galva su gilioms akimis ir didžiule nosimi. Tik po daugelio metų anksčiau didinga ir neprieinama viršukalnė tapo prieinama, miela ir patogia vieta. Viršukalnėje esančioje kavinėje nepaprasta atmosfera. 2634 metrų aukštyje virš jūros lygio, be kerinčių vaizdų, rasite šio skanumyno – kavos „Blue Mountain“. Tai prekės ženklas, prieinamas vos keliose Vidurio Europos vietose, kilęs iš Jamaikos, o auginamas novatoriškomis klimato sąlygomis daugiau nei 1000 metrų virš jūros lygio. Labai populiaru Lomnicėje apsilankyti naktį – antrojoje pagal aukštį Slovakijos viršukalnėje naktį galima praleisti neužmirštamai su daugybe pramogų. Siūlomas apgyvendinimas 4 asmenų apartamentuose, iškilminga vakariene tiekiama kavinėje „Dedo“, o pusryčiai – „Lomnicki Staw“.  

„GoPass“ – abonementas į slidinėjimo trasas ir raktas į vandens parką Poilsiaujantiems Tatrų papėdėse abonementas į trasas vadinamas „GoPass“ – asmeninė individuali slidinėjimo kortelė, kuri yra ir lojalumo kortelė. Slidininkai tiesiai iš savo jaukių namų gali nemokamai registruotis e.parduotuvėje ir www.gopass.sk įsigyti el. slidinėjimo kortelę, o atvykę į slidinėjimo centrą iš automobilio tiesiai pro vartelius patekti į atsiveriančias slidinėjimo trasas. Poilsiautojai, turintys 2014–2015 metų žiemos sezono keliolikos dienų slidinėjimo kortelę ir ketinantys kelias dienas apsistoti centre, slidinėjimo trasose neišnaudotą dieną gali iškeisti į įėjimą į vandens parkus „Tatralandia“, „Gino Paradise Bešeňová“ arba „Aquacity Poprad“.

Naudingi poilsio abonementai su slidinėjimo kortelėmis

Kadangi visi Tatruose esantys slidinėjimo centrai ir nakvynes siūlantys objektai bendradarbiauja, slidininkai gali naudotis plačia SLIDINĖJIMO paketų pasiūla patraukliomis kainomis. Daugiau informacijos rasite www.tmrhotels.com arba https://www.vt.sk/ubytovanie/pobytove-baliky/

Naujausia informacija apie centrą

Daugiau informacijos apie centrą ir jo pasiūlymą gausite kasdien paskambinę telefonu +421 903 112 200, rašydami el.paštu info@vt.sk arba centro interneto svetainėje www.vtu.sk .

Nuoroda į konkursą: https://docs.google.com/forms/d/1hSocqPiieuck3dHvGV7ZmH3TcVlCO88g_V1BC8e1D9w/viewform?c=0&w=1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.