Žinomi žmonės diskutavo apie keliones, tapusias gyvenimo būdu

Sostinės „Litexpo“ parodų centre vykstančioje tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ netrūko įvairiausių pasiūlymų, pokalbių apie artimas ir tolimas keliones ir skirtingų minčių, kaip keliauti. Į diskusiją „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ susirinkę trys žinomi žmonės pasidalijo patirtimi, kaip keliones padaryti dar didesniu malonumu.

Diskusijoje „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ dalyvavo N.Oželytė, L.Zareckas-Choras ir K.Kaikairis.<br>V.Balkūno nuotr.
Diskusijoje „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ dalyvavo N.Oželytė, L.Zareckas-Choras ir K.Kaikairis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2015, 3:25 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:05 AM

Aktorė ir visuomenės veikėja Nijolė Oželytė juokėsi, kad ji apkeliavusi tiek, jog daugiau ir nebėra kur. Dažniausiai moteris keliauja su kuprine ant pečių, ieško pigios nakvynės ir numoja ranka į prabangius viešbučius. Taip keliaudama N.Oželytė jau pamatė begalę kraštų ir aplankė daugybę šalių.

Muzikantas Linas Zareckas-Choras prisiminė, kaip kadaise jis savo bičiuliams iš „Prelegentų“ futbolo komandos organizavo išvyką į užsienį. Vyrukai norėjo pamatyti futbolo rungtynes. Dabar šis pomėgis – žinomo vyro darbas.

Futbolo keliones į visus pasaulio kampelius rengiantis Linas futbolą žiūri visur, kur tik nukeliauja. Jei vieši svetur, vyras visada išsiaiškins, ar miestelis turi savo komandą ir, jei tuo metu bus galimybė, visada apsilankys futbolo varžybose.

„Nijolė – labai kategoriška, džiaugiasi Indijoje radusi nakvynę už 5 litus. Taip, man įdomios kelionės, kuriose taupoma, gyvenama pigiai ir panašiai. Tačiau ir prabanga man kaulų nelaužo – man smagu į kelionę skristi privačiu lėktuvu, gyventi prabangiuose viešbučiuose ir valgyti prašmatniuose restoranuose“, – diskusijoje svarstė L.Zareckas.

Kompanijos „Microsoft Lietuva“ vadovas Kristijonas Kaikaris prisiminė, kaip kelionė tapo jo didžiuoju „Stop“ mygtuku. Vyras nusprendė pasakyti sau „Stop!“ – metė darbą, namus ir su žmona bei mažais vaikais leidosi į kelionę.

Jis prisiminė, kad ilgai keliaujant laikas tarsi sustoja. Tris mėnesius namo negrįžęs vyras pasakojo, kad apsistojęs kokiame nors miestelyje, visada sėda ant motorolerio. Pirmas jo tikslas – sužinoti, kur vietovėje yra jam reikiami objektai: parduotuvė, skalbykla, kavinė. Tik tuomet jis jau ramiai įsikuria naujuose namuose.

Visi diskusijos „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ dalyviai vieningai sutarė, kad ruošiantis į kelionę labai svarbu – planuoti. Neužtenka tik nusipirkti lėktuvo bilietą. Visi trys prieš kelionę domisi, kokius objektus rekomenduojama aplankyti konkrečioje vietoje, ko nederėtų ignoruoti, kur valgyti ir kur – pramogauti. Planavimas – viena iš sėkmingos kelionės sąlygų.

Diskusiją parodoje vedė žurnalistė Laisvė Radzevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.