Nepaisant pažeminimo futbolo aikštėje brazilai pradėjo karnavalą

Nustūmę į šalį ekonomines bėdas, korupcijos skandalus ir pažeminimą futbolo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2015, 9:57 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:01 AM

Apkūnusis Karalius Momo, vadovausiantis karnavalui, paskelbė, kad šventė prasidėjo, gavęs miesto raktus, atvykęs limuzinu kartu su karnavalo karaliene ir dviem princesėmis.

„Antrus metus iš eilės aš gaunu miesto raktą ir skelbiu Rio karnavalo pradžią“, – pareiškė šių metų Momo, 29-erių Wilson Dias da Costa Neto ir parodė kelis sambos judesius, o lėbautojai apmėtė jį konfeti.

Tuzinas sambos mokyklų, kiekvienoje jų po kelis tūkstančius dalyvių varžysis sekmadienį ir pirmadienį Specialiajame parade, kuris pritrauks apie 70 tūkst. žiūrovų prie legendinio Sambadromo.

Rio de Žaneire dar anksčiau prasidėjo spalvingi šventiški gatvių renginiai, vadinamieji „blocos“, kurių kiekvienas siekia užgožti kitus ir mastu ir vaizdingumu, ryškiais apdarais ir persirengėliais.

Nesuskaičiuojamos gatvių muzikantų grupės yra tradicinė karnavalo dalis, siekianti net XVIII amžiaus pradžią. Joms vadovaus seniausia grupė „Cordao da Bola Preta“, įsteigta 1918 metais. Renginyje dalyvaus apie 1,8 mln. žmonių.

Dar apie milijonas turistų suplauks į Rio de Žaneirą, paversdamas buvusią sostinę triukšmingu spektakliu.

Šioje rasiniu požiūriu įvairialytėje ir 194 mln. gyventojų turinčioje šalyje karnavalas yra svarbiausia metų šventė. Įspūdingus festivalius šia proga rengia ir kiti didieji Brazilijos miestai, tarp jų – San Paulas, Salvadoras ir Resifė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.