Marius Jovaiša: „Lietuva tilptų į vieną Kinijos viešbutį“

Šią savaitę vienos didžiausių Kinijos Šandongo provincijos sostinės Džinano meno muziejuje

Marius Jovaiša Kinijoje pristatė Lietuvą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Marius Jovaiša Kinijoje pristatė Lietuvą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:22 AM

Kovo 18 dieną parodą atidarė LR Užsienio reikalų viceministras R.Kriščiūnas kartu su Šandongo vicegubernatoriumi Xia Geng. „Neregėtos Lietuvos“ paroda pradėjo renginių ciklą „Lietuvos dienos Šandonge“. Jų metu Šandongo provincijos sostinėje Džinane vyko Lietuvos ekonomikos, turizmo potencialą pristatantys seminarai. Renginiuose dalyvavo gausi Lietuvos verslo delegacija.

Šandongo provincijos vadovas pasidžiaugė, kad prieš ketverius metus prasidėjusi Šandongo ir Lietuvos draugystė duoda konkrečius rezulatatus – intensyvėja kultūriniai mainai, plečiasi ekonominiai ryšiai, vien tik praėjusiais metais Lietuvos eksportas į šią provinciją išaugo 120 proc.

M. Jovaiša parodos atidarymo metu pakvietė kinus susipažinti su plačia kraštovaizdžių kolekcija ir jos įkvėptiems drąsiau lankyti Lietuvą.

„Lietuva nedidelė šalis, kuri kaip juokaujama tilptų į vieną Kinijos viešbutį. Tačiau kita vertus, visa Kinija galėtų tilpti Lietuvoje, nes mes esame be galo svetingi“, – sakė parodos autorius.

„Neregėtos Lietuvos“ nuotraukos sulaukė didelio fotografijos mėgėjų ir žiniasklaidos susidomėjimo. M.Jovaiša buvo pakviestas į pagrindinį Šandongo TV kanalą, ten filmuota dviejų valandų trukmės laida kartu su vietos fotografų asociacijos vadovu Hou Heliang.

Ši paroda jau trečioji Kinijoje. Pirmą kartą „Neregėta Lietuva“ pristatyta Pekine 2013 metų rudenį, o pernai vasarą – Šanchajuje. Iš viso „Neregėtos Lietuvos“ parodos surengtos jau beveik 30-yje pasaulio valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.