Konkursas: atsakyk į klausimą ir tapk burlaivio įgulos nariu!

Svajojate apie galimybę sudalyvauti burlaivių lenktynėse ir pamatyti tikrąją buriuotojų kasdienybę? Dalyvaukite konkurse „Tapk įgulos nariu“ ir laimėkite 5 pirmuosius nemokamus bilietus į didžiųjų burlaivių lenktynės „Baltic Tall Ships Regatta 2015“.

Konkursas: tapk burlaivių įgulos nariu!
Konkursas: tapk burlaivių įgulos nariu!
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:51 PM

Šios savaitės klausimą rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Portale lrytas.lt kas savaitę bus pateikiama po klausimą, susijusį su jūra, buriavimu, burlaivių istorija. Iš teisingai atsakiusiųjų burtų keliu bus išrenkamas laimėtojas. Laimingųjų pavardės ir teisingi atsakymai bus skelbiami ne tik portale, bet ir www.jurossvente.lt tinklapyje bei regatos „Facebook“ paskyroje.

Ugdyti jaunimą jūrine dvasia – toks yra regatos organizatorių – tarptautinės organizacijos „Sail Training International“ (STI) tikslas. Tapdama „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ starto uostu Klaipėda įsipareigojo burlaivių įgulas per lenktynes papildyti 25 naujokais, sulaukusiais 15 metų. Apie 10-mt laimingųjų, dalyvausiančių žaidime „Tapk įgulos nariu“, kelione galės mėgautis nemokamai.

„Manome, kad žaidimas „Tapk įgulos nariu“ bus ir puikus būdas skleisti jūrinę kultūrą. Teisingų atsakymų tikrai teks paieškoti – todėl dalyvausiantys žaidime neabejotinai pagilins savo jūrines žinias“ – sako regatos starto šventę organizuojančios VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Dalyvauti regatoje jau užsiregistravo 20 laivų. Lietuvą šių metų regatoje atstovaus trys laivai – jachta „Lietuva“, škuna „Brabander“, ir „Visagino buriuotojų klubą“ atstovaujanti jachta „Tineke“.

Svetingai priimti jų įgulas nebūtų įmanoma be savanorių pagalbos. Jais tapti panoro 64 jaunuoliai iš visos Lietuvos. 16-ka iš jų talkino anksčiau Klaipėdoje vykusiose Tall Ships regatose 2009 ir 2011 metais. Būrys patirties neturinčių naujokų liudija apie vis didėjantį susidomėjimą buriavimu ir jūrine kultūra – iki regatos starto šventės savanoriai turės įgyti žinių apie laivybos ir buriavimo istoriją, išmokti skirti laivų tipus, klases ir panašiai. Savanorių mokymai startuoja taip pat šiandien – balandžio 3 d. 16 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.