Aktyvus laisvalaikis su ginklais – geros nuotaikos garantas

Ar kada teko susimąstyti, kiek laiko kiekvienas praleidžiame prie darbo stalo? Ilgos darbo valandos, viršvalandžiai, įtampa – visa tai daugeliui iš mūsų yra kasdienybė. Vis dėl to, Jungtinėse Amerikos Valstijose tinklaraščio „Gunsowners“ atlikti tyrimai atskleidė, kad aktyvų laisvalaikį pasirinkę žmonės yra kur kas pakentesni stresui ir mažiau linkę į depresiją.

Šaudymu susidomėjo ir garsūs žmonės.
Šaudymu susidomėjo ir garsūs žmonės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2015, 3:45 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:24 PM

Kiekvienas žinome posakį: „Judėjimas – sveikata“. Nepaneigsi. Judėjimas stiprina širdies raumenis, gerina kraujotaką, mažina sočiųjų riebalų rūgščių kiekį kraujyje, didina atsparumą neigiamoms emocijoms, mažina nuovargį. Dažnas, pasirinkęs vis naują veiklą savo laisvalaikiui, teigia, jog naudingai praleistas laikas gali būti visos darbo savaitės varikliu. Tad kodėl neišbandžius kažko aktyvaus ir naujo? Karalienės Elžbietos pamėgtas laisvalaikio praleidimo būdas – šaudymas – puiki alternatyva.

Nauda ir kūnui, ir sielai

Tik patys drąsiausiai ryžtasi išbandyti galingus kovinius ginklus, tačiau kartą pabandę niekada nepamiršta aitraus parako kvapo ir adrenalino antplūdžio. Koviniai „Winchester“, „Walther‘, „Makarov“ pistoletai, legendiniai automatai ir daugybė kitų visame pasaulyje pripažintų ir vertinamų ginklų tarsi laukia kiekvieno, norinčio pasijusti tikru snaiperiu ir išbandyti rankų tvirtumą bei akies taiklumą.

Pasak Vilniuje įsikūrusios Olimpinės šaudyklos renginių organizatorių, šaudymas tai lyg pramoga, kurią gali išbandyti kiekvienas.

„Daugelis turi susidarę nuomonę, kad šis užsiėmimas – ne visiems. Dažnai toks sportas gąsdina, tačiau juk neišbandęs – nesužinosi. Šaudymas į skriejančius taikinius yra itin azartiškas sportas, atviras visiems, ne tik medžiotojams ar šaudymo mėgėjams. O didžiausi privalumai yra tai, kad jį gali praktikuoti bet kokio amžiaus ar profesijos žmonės, o pats šaudymo procesas vyksta gamtoje“, – pasakojo šaudymo entuziastai.

Būdas pagerinti sveikatą

Kiekvienas iš mūsų vidutiniškai 8 darbo valandas praleidžiame sėdėdami prie kompiuterio, likusias – neretai pasirenkame pratęsti ant sofos ar miegodami. Šiuolaikinis gyvenimas yra toks, jog dienų dienas įkaliname kūną į jam kenksmingą sedėjimo padėtį, todėl judri veikla – būdas išvengti skausmingų padarinių.

Tik laikęs šautuvą rankose žino, jog tai gali padėti sukurti daug fizinių disciplinų, kurios yra ne tik sveikos, bet malonios. Stiprinami rankų ir kojų raumenys, patobulinama ištvermė, didėja rankų judesių koordinavimas ir smulkiosios motorikos įgūdžiai.

„Šaudymas taip pat gerina ir smegenų veiklą. Toks sportas reikalauja susikaupimo, koncentracijos. Tad atvažiavus į šaudyklą „pravedinamos galvos“, blogoms mintims nebelieka vietos, išsikraunama“, – teigė šauliai.

Ir vyrams ir moterims

Nors šaudymas nuo senų laikų priskiriamas vyriškai veiklai, tačiau šiais laikais yra labai populiarus tarp moterų. Lietuvoje tai pat atsiranda vis daugiau norinčių išbandyti šią pramogą ir sportą.

„Organizuojamų vakarėlių metu neretai tenka išvysti ir moteris, ir merginas, kurios atvyksta pašaudyti. Ginklai nėra tokie sunkūs ar neįveikiami, kad su tuo nesusidorotų mergina. Baimė juntama gal kiek didesnė, bet azartas lygiai toks pats didelis“, – šypsosi šaudymų organizatoriai.

Šaudymą į skraidančias lėkštutes jau išbandė ir būrys Lietuvos garsenybių, tačiau tai nėra brangi pramoga, o prienamas laisvalaikio praleidimo būdas kiekvienam. Tad jeigu manote, jog pavasaris – tai metas varyti visas neigiamas emocijas lauk – šaudymas tikjrai jums.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.